Темпи переробки сої у Китаї залишаються низькими

Джерело:  OleoScope
соя

Близько 1,45 млн тонн соєвих бобів було перероблено за тиждень (до 16 березня) на олійноекстракційних підприємствах КНР. Такі дані оприлюднили аналітики Китайського національного інформаційного центру зерна та олії (CNGOIC).

Як зазначають експерти, до попереднього тижня фіксується зниження обсягів переробки лише на 1%. Однак поточне значення також значно поступається показнику відповідного періоду на рік раніше (на 30%).

«Тижневий обсяг переробки олійної в країні зберігається на низькому рівні через обмежену доступність сировини та високі запаси соєвого шроту», – говориться в повідомленні.

Станом на 16 березня, запаси соєвого шроту в Піднебесній оцінюються в 570 тис. тонн (-11% за тиждень; +84% за рік), соєвої олії – 630 тис. тонн (без змін за тиждень; -14% на рік; ), сої – 3,5 млн тонн (-5%).

Зазначимо, що КНР у березні планує збільшити обсяг закупівлі сировини з США, оскільки на доступність сої з Південної Америки в останні тижні негативно впливають затримка збирання врожаю в Бразилії та низький потенціал обсягу виробництва в Аргентині через сильну посуху.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!