Темпи експорту казахського борошна відстають від минулорічних майже на третину

мука
UkrAgroConsult

У жовтні було експортовано 144 тис. тонн казахського борошна. Це на 24% вище від вересневих відвантажень, але на 30% нижче за жовтень 2020/21 МР. З початку сезону експорт казахського борошна становить 252 тис. тонн. Це на 30% нижче у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, зазначають аналітики УкрАгроКонсалту.

Експорт казахського борошна в основному здійснюється в 4-х традиційних напрямках: невеликі партії у жовтні також були відправлені до Ірану, Молдови та Китаю (менше 0,2 KMT у сумі).

Основним покупцем залишається Афганістан, однак імпорт борошна з Казахстану до цієї країни скоротився на 45% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Інші імпортери трохи наростили обсяги закупівель порівняно з минулим сезоном: Узбекистан (+12%), Таджикистан (+15%), Туркменістан (у 3,5 рази).

Детальна інформація по експорту зернових культур і продуктів їх переробки, балансам попиту і пропозиції, ціновим тенденціям, станом посівів та хід збиральної / посівної кампанії в країнах Чорноморського регіону, доступна на онлайн платформі AgriSupp від УкрАгроКонсалт.

AgriSupp – це новий онлайн-інструмент, який об’єднує швидкий доступ до щоденної оперативної ринкової інформації про ринки країн Причорномор’я, звітів, з історичними даними, а також інструменти обробки та завантаження даних.

Використовуйте аналітичні дані і підвищіть свою ефективність уже зараз!

Зареєструйтеся та отримайте розширений демо-доступ на 7 днів:

http://agrisupp.com/ru/register/1

 

УкрАгроКонсалт

Позначки:, , , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!