Технології в сільському господарстві стратегічно важливі для світової економіки

Джерело:  УкрАгроКонсалт
технології
UkrAgroConsult

Два нові звіти Всесвітнього економічного форуму, опубліковані 12 січня 2023 року, показують, як покращене державно-приватне співробітництво може стимулювати інвестиції для побудови нових ринків і створення високоякісних робочих місць, одночасно досягаючи прогресу в досягненні соціальних і екологічних цілей, повідомляє УкрАгроКонсалт із посиланням на World Economic Forum.

Дослідження, яке ґрунтується на опитуванні 12 тис. керівників у всьому світі, виявило, що агротехнічні та енергетичні технології вважаються найбільш стратегічно важливими протягом наступних 10 років у понад 120 країнах. До 2030 року в зеленому та соціальному секторах, включаючи сільське господарство, освіту, охорону здоров’я та енергетику, необхідно створити 76 млн додаткових робочих місць.

Звіт Markets of Tomorrow досліджує технології та сектори, які створять нові джерела економічного зростання. Він спирається на понад 12 тис. відповідей із понад 120 економік та на опитування керівників Всесвітнього економічного форуму.

У ньому встановлено, що сільськогосподарські технології вважаються найбільш актуальними та стратегічно важливими технологіями для економіки наступного десятиліття. Від низькотехнологічних методів зрошення до точного землеробства та безпілотних літальних апаратів, нові сільськогосподарські технології дають змогу підвищити ефективність, збільшити обсяги сільськогосподарської продукції та створити нові екологічні робочі місця.

Освіта та навчання робочої сили займають друге місце, де нові цифрові інструменти та платформи, включаючи навчання метавсесвіту, штучному інтелекту і обчисленню, стимулюють інновації. Аграрний сектор переживає прискорене впровадження освітніх технологій після того, як пандемія COVID-19 спричинила негативний вплив на освітній процес в усьому світі.

Нарешті, технологія накопичення та генерації електроенергії посіла третє місце в глобальному рейтингу, що відображає зростаючу актуальність переходу на низьковуглецеві енергетичні системи. Акумуляторні та інші технології накопичення є ключем до інтеграції виробництва відновлюваної енергії в глобальних енергетичних мережах, і це є важливою сферою поточних інновацій та інвестицій.

Ці висновки загалом збігаються в країнах з низьким і високим рівнем доходу, причому 4 з 5 найпріоритетніших технологій поділяються на всі групи доходів. Однак технологія пом’якшення наслідків зміни клімату вражає помітною відмінністю, займаючи найважливіше місце в країнах з високим рівнем доходу, але займаючи 8 місце серед усіх інших груп доходу.

Позначки:, , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!