ТАС Агро‎ завантажило перше судно з зерном для експорту по «‎зерновому коридору»‎

Джерело:  Latifundist.com
порт

Агрохолдинг «ТАС Агро‎» завантажив фуражною пшеницею судно SSI PRIDE для експорту по зерновому коридору. Досвід продажу на FOB та завантаження судна зерновими став для компанії новим.  Про це пресслужба «ТАС Агро‎» повідомила Latifundist.com.

Зазначається, що до війни «ТАС Агро‎» щомісяця експортував до 60 тис. т сільгоспродукції, а після початку повномасштабного вторгнення ці обсяги скоротились в 5 разів.

За словами комерційного директора «ТАС Агро» Антона Жемердєєва, попри війну компанія не лише не припинила експорту власної продукції, а й продовжила її реалізацію, використовуючи різні мультимодальні логістичні рішення.

«Оскільки з 24 лютого чинна на той момент стратегія продажів стала неактуальною, довелося оперативно вибудовувати нову, змінювати алгоритм роботи. Спільними зусиллями команди ТАС Агро вдалося побудувати нову логістику продажів, яка сьогодні надає компанії можливість реалізовувати свою продукцію на закордонні ринки‎»‎, — відмітив він.

Директор з операційних питань «‎ТАС Агро»‎ Нил Неміровченко зазначив, що компанія швидко відреагувала на ті виклики, які постали перед аграріями через повномасштабне вторгнення рф.

«‎Ми оперативно переглянули структуру посівів, перейшли на більш маржинальні культури (соя, соняшник, ріпак). Також перебудували ланцюги постачання, зокрема перейшли на реалізацію кінцевому споживачеві. Для втілення нашої стратегії продажів ми уперше підписали договір перевалки з портовим терміналом в Одесі, створивши додатковий прибуток більше $30 на тоні», — акцентує він.‎

Сьогодні, 20 вересня, в рамках реалізації «зернової ініціативи» з портів «Одеса» та «Чорноморськ» вийшли 8 суден з 195,7 тис. т агропродукції на борту. Зокрема і судно SSI PRIDE вийшло з Одеського порту.

З моменту виходу першого судна з українським продовольством експортовано 4,1 млн т агропродукції.

Всього з українських портів вийшло 177 суден з агропродукцією для країн Азії, Європи та Африки.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!