В Україні зростуть тарифи на залізничні перевезення вантажів

Джерело:  Latifundist
жд

Мінінфраструктури погодилося із пропозицією «‎Укрзалізниці»‎ про підвищення тарифів на перевезення вантажів на 70%.

Зазначається, що відповідний наказ 22 червня підписав Олександр Кубраков, і він був зареєстрований у Мін’юсті. Згідно з документом, наказ набирає чинності з моменту офіційного опублікування.

«‎З 1 липня 2022 року Міністерство інфраструктури проведе планову індексацію тарифів на вантажні перевезення»‎, — йдеться в анонсі призначеної на 29 червня пресконференції голови правління «‎Укрзалізниці»‎ Олександра Камишіна.

Відзначається, що на відміну від кількох попередніх підвищень минулого року, цього разу коефіцієнти підвищені однаково — на 70% — для всіх 20 видів вантажів.  В УЗ запевняють, що це необхідно для відновлення залізничної інфраструктури.

Повідомляється, що УЗ планує отримати додатково понад 11 млрд грн до кінця 2022 року завдяки цьому підвищенню тарифів.

«За підсумками перших п’яти місяців цього року через війну перевезення вантажів впали у 2,9 рази — до 27,1 млн т, зокрема у внутрішньому сполученні у 2,7 рази — до 14,5 млн т, на експорт — у 2,5 рази, до 10,8 млн т, на імпорт — у 6,4 рази, до 1,6 млн т, тоді як транзит впав майже удесятеро — до 0,3 млн т‎», — пояснили в УЗ. ‎

Зазначається, що орієнтовні витрати УЗ на відновлення пошкоджень від війни перевищать 100 млрд грн.

Додається, що учасники ринку виступали проти таких тарифних ініціатив, оскільки вважали, що підвищення тарифів призведе до додаткових витрат усіх власників вантажу.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!