Тайвань збільшить імпорт сої через зростання попиту на корми

Джерело:  Feedlot
соя

Відповідно до звіту Іноземної сільськогосподарської служби (FAS) Міністерства сільського господарства США, після того, як минулого року на Тайвані через хвороби тварин знизився попит на корми, у 2023-24 маркетинговому році очікується відновлення споживання, що призведе до зростання імпорту сої.

Прогнозується, що імпорт сої збільшиться на 3,5%, до 2,65 млн тонн, щоб задовольнити зростання попиту на корми, який, за словами FAS, “зумовлений відновленням свинарського та птахівничого секторів”.

На Тайвані виробляється дуже мало сої (близько 6000 тонн) через переважання рису та інших культур, брак вільних сільськогосподарських угідь та конкурентоспроможність імпорту, повідомляє FAS. Але обсяг виробництва зріс із практично нульового рівня у 2012 році.

Тайвань стикається з низкою перешкод, пов’язаних з імпортом сої. FAS зазначила, що у першій половині поточного маркетингового року логістичні проблеми в Панамському каналі та в регіоні Червоного моря ускладнили отримання оптових поставок із США, одного з найбільших постачальників соєвих бобів. Крім того, у червні 2024 року закінчується термін дії заходу, введеного урядом Тайваню в 2022 році, який скасовував комерційні мита на імпорт соєвих бобів для стабілізації цін на сировину та зниження інфляційного тиску, йдеться в повідомленні FAS.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!