Ситуація на кордоні з Польщею: страйкарі безчинствують і готують блокаду ще двох пунктів

Джерело:  AgroPortal.ua

Польські фермери анонсували блокування пунктів пропуску «Устилуг-Зосін» та «Угринів-Долгобичув» на кордоні з Україною від сьогодні, 12 лютого. Про це у телеефірі повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

За його словами, рух вантажного транспорту на вказаних КПП може бути призупинений орієнтовно з 10:00.

За словами Демченка, з 9 лютого заблокованими залишаються пункти «Ягодин-Дорогузьк», де у черзі на в’їзд до України очікують близько 700 вантажівок, та «Рава-Руська — Гребене» — з чергою на 400 авто. На КПП «Краківець» зібралися близько 1000 фур, хоча цей напрямок наразі не блокується.

Водночас учасники акції протесту не обмежують пропуск легкових авто та автобусів, які перетинають кордон.

Пункт пропуску «Шегині- Медика» було розблоковано 10 лютого. Але Демченко припустив, що блокування буде відновлено.

У той же час, поліція польського міста Хелм розпочала розслідування інциденту, який стався 11 лютого з фурами, завантаженими українським зерном, біля прикордонного пункту пропуску в Дорогуську. Про це повідомляє «Польське радіо».

За даними поліції, фермери, які протестували неподалік, зупинили три українські вантажівки та висипали з них зерно на дорогу.

«Після оформлення документів до Польщі в’їхали три вантажівки під керуванням громадян України. Учасники протесту не пропустили транспорт і в якийсь момент відкрили причепи, через що зерно частково висипалося на дорогу. Водії повернули назад у бік України», — поінформувала Ева Чиж із головного управління міської поліції Хелма.

За її словами, бійок та інших небезпечних ситуацій не було.

«Ми здійснюємо перевірку, встановлюємо дані осіб, які брали участь в інциденті, опитуємо свідків»,  — сказала представниця поліції.

Матеріали буде направлено до прокуратури для кримінальної та правової експертизи.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!