Сильна повінь на півдні Бразилії завдала шкоди зерносховищам

Джерело:  Elevatorist.com

Про це повідомляє Reuters.

Пауло Пірес, президент фермерського лобі Fecoagro в Ріу-Гранді-ду-Сул, сказав, що ще зарано говорити про те, скільки врожаю зерна було втрачено через повінь, що обрушилася на елеватори в районах річок. В регіоні розташовано великі потужності зберігання, і наразі поки неможливо оцінити ступінь пошкодження та втрат.

Президент іншого сільськогосподарського лобі Фарсул, Гедеао Перейра, підтвердив окремі випадки пошкодження зернових бункерів, але повеней, але додав, що згодом вони можуть висохнути і, отже, втрати будуть мінімізовані. Гедеао Перейра додав, що його більше турбує ситуація з збиранням сої у штаті, поля якого залиті водою.

В свою чергу, аміністрація порту штату заявила, що Ріо-Гранде працює нормально, оскільки його термінали не постраждали від підвищення рівня лагуни Лагуна-дос-Патос.

А судноплавне агентство Cargonave підтвердило уповільнення прибуття зерна до порту Ріо-Гранде, який минулого року експортував 10,4 млн тонн соєвих бобів та 3,6 млн тонн соєвого шроту.

Нагадаємо, проливні дощі призвели до виникнення надзвичайної ситуації в штаті Ріу-Гранді-ду-Сул, другому за величиною регіоном виробництва сої в Бразилії, частина врожаю вже загинула.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!