Свинина живою масою почала зростати в ціні

Джерело:  AgroTimes
свинина

У третю декаду травня відновилися котирування на промислову свинину. Середньозважена ціна на живець свиней сягнула 60 грн/кг, додавши 7,7%, як порівняти з минулим тижнем.

Про це повідомили в асоціації «Свинарі України».

Постачальники свиней забійних кондицій розписали товарні партії на 3-5 грн/кг дорожче, ніж тижнем раніше. Закупівельні ціни коливалися в межах 58,5-62 грн/кг, проте здебільшого тяжіли до середньоринкової.

Постачальники свиней зазначають, що торгівля триває планово, без переносів і відмов. Водночас пропозиція тварин важчою масою тисне на ціни, хоча й помітно менше, ніж до цього.

Заготівельники утримуються від прогнозів щодо подальшої зміни цін, проте більшість із них розраховує на стабілізацію найближчим часом. Реалізація свинини, за їхніми відгуками, послабилася проти великоднього періоду, але все ж відносно стабільна та планова.

Деякі оператори не відкидають підвищення цін на початку літа та висловлюють сподівання, що більшу частину сезону вони триматимуться на оптимальному і для свиногосподарств, і для м’ясопереробки рівні.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!