Світові ціни на сою та кукурудзу продовжують зростати через погодний фактор

Джерело:  УкрАгроКонсалт
экономика
UkrAgroConsult

Світові ціни на сою зросли, це найдовша смуга зростання за понад 2 місяці, через побоювання, що спека та посуха у серпні зашкодять олійним культурам у Північній Америці, так само, як подібна погода призводщить до в’янення соняшника в Європі, повідомляє УкрАгроКонсалт із посиланням на Bloomberg.

Ціни піднялися до найвищого рівня в межах 1 дня за понад 2 тижні. Світові ціни на кукурудзу, яка також вразлива до спеки та відсутності дощів, продовжують зростати.

«Прогнози погоди в США та ЄС залишаються в центрі уваги. В обох місцях є значні регіони, де спекотні та сухі умови, минулі та майбутні, є на шляху до стресу сільськогосподарських культур та, можливо, до зниження врожайності», – повідомили у Commonwealth Bank of Australia.

За даними Мaxar, посуха і стрес для сільськогосподарських культур збережуться в північно-західних районах Середнього Заходу США, а вологість зменшиться в північних та центральних регіонах. Більш високі температури в західних регіонах США наступного тижня ускладнять як запилення, так і налив зерна кукурудзи, особливо в Айові та Міссурі.

У Європейському союзі оцінки врожайності кукурудзи та насіння соняшнику були знижені на 8% з червня через спекотну та суху погоду, згідно з даними відділу моніторингу сільськогосподарських ресурсів ЄС. Якщо додати до цього невизначеність щодо термінів і кількості поставок зерна та соняшникової олії з України згідно укладеної експортної угоди, то прогноз світової пропозиції також залишається невизначеним.

Позначки:, , , , , , , , , , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!