Світові ціни на сільськогосподарську продукцію почали знижуватись після переговорів України з Росією

UkrAgroConsult

Після завершення переговорів між Україною та Росією у Стамбулі світові ціни на нафту, природній газ, золото, срібло, платину та інші товари почали знижуватись, що стало реакцією на підсумки зустрічі двох делегацій.

В середньому, згідно даних Investing.com, ціни на вищезазначені товари впали на 2-3%, а на паладій – майже на 7%, станом на 18 00 за київським часом.

Також слід зазначити, що почали знижуватись ціни і на сільськогосподарську продукцію. На Чиказькій біржі (CBOT) пшениця ще більше впала 29 березня, оскільки початок особистих переговорів між Україною та Росією викликав надію на прогрес у напрямку припинення вогню в конфлікті, який зірвав масовий експорт зерна через Чорноморський регіон.

Кукурудза також ослабла, але соя піднялися завдяки підтримці активного експорту США та стабільності цін на сиру нафту після зниження 28 березня.

Кукурудза на CBOT впала на 0,8% до $7,42-3/4 за бушель, але залишилася вище, ніж 28 березня. Соя подорожчала на 0,2% до $16,67-3/4 після зниження до найнижчого рівня за понад тиждень.

Напередодні прогнозів Міністерства сільського господарства США 31 березня аналітики очікують, що фермери в США у 2022 році будуть сіяти менше кукурудзи та більше сої.

Що стосується світових індексів (US 500, Dow Jones, DAX, FTSE-100, Nasdaq-100) то вони почали зростати в середньому на 0,3-0,7%. Індекс DAX зріс майже на 2,5% станом на 18 00 за київським часом.

Чи буде і надалі продовжуватись зниження світових цін на провідні товари, а також зростання індексів залежатиме від подальшого перебігу переговорного процесу між Україною та Росією.

 

УкрАгроКонсалт

Позначки:, , , , , , , , , , , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!