Світові ціни на пшеницю наблизилися до $260 за тонну

Джерело:  Eldala.kz
пшеница деньги евро

Липневий контракт на пшеницю на біржі США завершив тиждень на позначці $7,035 за бушель ($258 за тонну). Тоді як починали цей тиждень ціни на рівні $6,7 за бушель ($246 за тонну).

Тригером зростання залишаються побоювання з приводу врожаю у рф. Травневі заморозки призвели до загибелі озимих на 10% площ, так що початковий прогноз щодо врожаю пшениці в росії в нинішньому сезоні був знижений експертами з 92 млн до 83 млн тонн.

  У самій росії цей фактор також призвів до зростання цін, за останні тижні пшениця подорожчала на 20%.

Проте, фермери Казахстану мають сумніви, що росія знизить тиск на ринок Казахстану. Річ у тім, що у РК йде зерно з прикордонних регіонів, від Алтаю до Оренбурга. Там заморозків не було, і добрі види на врожай залишаються актуальними.

Ціни всередині Казахстану також не змінюються вже кілька місяців, залишаючись на позначці 105-110 тис. тенге за тонну зерна 3 класу. Аграрії вважають, що Казахстану цього року вдасться отримати врожай вищий за середній через високу вологозарядку ґрунту. Проте, травневі дощі затримали посівну, що призведе до затягування та строків дозрівання. Це вплине на якість зерна – воно буде переважно рядового 3 класу. Отже, премії за hi-pro можна не чекати, і восени ціни стартують з 85 тис. тенге за тонну.

1000 тенге = 2,26 USD

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!