Світове виробництво цукру збільшиться на 8 млн т — USDA

Джерело:  УкрЦукор
цукор

За оцінками Міністерства сільського господарства США (USDA), світове виробництво цукру збільшиться на 8,2 млн т, порівняно з минулим роком, — до 183,5 млн  т, причому очікується, що збільшення виробництва в Бразилії та Індії більше ніж компенсує скорочення в Таїланді та Пакистані.

Про це повідомляється у звіт USDA за листопад.

Очікується, що споживання цукру досягне нового рекорду завдяки зростанню ринків, включаючи Індію та Пакистан. Експорт також збільшиться, оскільки очікується, що Бразилія та Таїланд повністю компенсують скорочення поставок з Індії та Пакистану. За оцінками, запаси зменшаться, щоб допомогти задовольнити внутрішній попит і збільшити експорт із ринків, включаючи Бразилію та Таїланд.

У сезоні 2023/24 МР в ЄС виробництво цукру збільшиться на 3%, а високий урожай на сході блоку більше ніж компенсує скорочення виробництва у Франції, йдеться в звіті Міністерства сільського господарства США (USDA).

Виробництво бурякового цукру в ЄС прогнозується на рівні 15,5 млн т, повідомило Міністерство сільського господарства США, завдяки збільшенню посівів переважно в Польщі (на 19%), Румунії, Словаччині та Угорщині, а також Іспанії.

Посівні площі у Франції скоротилися через побоювання щодо заборони використання хімічих засобів захисту рослин.

Європейський Союз є третім за величиною виробником цукру у світі після Бразилії та Індії та, за оцінками Міністерства сільського господарства США, п’ятим найбільшим імпортером. Прогнозується, що імпорт ЄС у 2023/24 МР скоротиться на 500 тис. т — до 2,5 млн т.

Позначки:, , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!