Сучасний комбікормовий завод можна побудувати менше, ніж 100 тис. євро

Джерело:  AgroTimes
комбікорми

Наявність власного кормовиробництва говорить про те, що ви можете повністю контролювати процес отримання та якість кормової продукції, яку споживає птиця. А відповідно, краще контролювати кінцевий результат вирощування птиці. Невеликий комбікормовий завод можна побудувати менше, ніж за 100 тис. євро.

Про це йдеться у статті Олега Чуба, кандидата сільськогосподарських наук,  представника в Україні компанії NEUERO Farm und Fördertechnik (Німеччина) в журналі «Наше птахівництво».

«Комбікормовий завод можна будувати поступово – спочатку встановити найпростішу лінію, потім доукомплектовувати іншими виробничими лініями. Ба більше, нині навіть менше як за 100 тис. євро можна мати повністю автоматизований невеличкий завод. Одне єдине – до нього треба буде частіше доставляти сировину для виготовлення комбікорму, проте головне — ви повністю контролюватиме виробництво комбікорму й склад рецептур», – зазначив Олег Чуб.

За його словами, на сучасних заводах  робота налаштована таким чином, що навіть молодь із задоволенням там працює: усе чисто, інтуїтивно зрозуміло й автоматизовано. Негативний вплив людського чинника в процесі роботи унеможливлюється. Керування процесами повністю комп’ютеризовано. Технологічними процесами керувати на комбікормовому заводі також дуже легко. За дуже короткий час можна пройти навчання, отримати сертифікат і почати працювати.

Олег Чуб також зазначив, що на заводі можна інтегрувати джерела сонячної енергії для отримання альтернативної і недорогої електроенергії.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!