Ставки страхування на комерційному ринку перевезень Українським коридором знизились удвічі

Джерело:  Rail.insider
коридор

Завдяки страховому інструменту Unity ставки страхування на комерційному ринку перевезень українським морським шляхом знизилися вдвічі, водночас ставка для страхування агропродукції наразі становить 0,75%. Про це повідомляє Міністерство економіки України.

«Розширення страхування на всі невійськові вантажі, такі як контейнерні перевезення, залізна руда, сталь, є надзвичайно важливим для України. Особливо з огляду на збільшення можливостей експорту металургійної продукції, оскільки цей сектор сильно постраждав від повномасштабного вторгнення. Також страхування суден може підтримати зусилля зі збільшення обсягу експорту всіх несировинних продуктів. Оскільки зміцнення переробної промисловості та розвиток несировинного експорту є пріоритетами для уряду задля посилення економічної стійкості», — зауважила перший віцепрем’єр-міністр—міністр економіки України Юлія Свириденко.

Програма доступного страхування суден Unity, яку реалізують Marsh McLennan і Lloyd’s of London спільно з урядом України, значно розширюється. Застрахувати за програмою можна буде не лише морські перевезення зерна та інших важливих продовольчих товарів, а й судна, що перевозять усі невійськові вантажі, такі як залізна руда, сталь і контейнерні перевезення.

«Marsh McLennan підтримує Україну, допомагає їй залучити глобальні інвестиції для відновлення країни та відновлення її та економіки. Ми раді розширити державно-приватне партнерство з українським урядом. Рішення забезпечить експортерам нижчі премії для перевезення ширшого асортименту товарів чорноморськими торговельними шляхами та великі економічні вигоди для України», — зазначив президент і головний виконавчий директор Marsh McLennan Джон Дойл.

Наголошується, що до страхового інструменту Unity мають доступ усі міжнародні брокери, до яких можуть звернутися власники суден та українські експортери. Програма покликана забезпечити доступне страхування від військових ризиків поставок зерна та інших важливих продовольчих товарів у всьому світі, стартувала у листопаді 2023 року. Unity пропонує страхування КАСКО та окремий захист і відшкодування (P&I) від військових ризиків за значно зниженими преміями порівняно зі стандартними ринковими цінами. Крім зерна, Unity тепер забезпечує покриття для іншої експортної продукції України, зокрема залізну руду, сталь, електрообладнання та корми для тварин.

Як повідомлялося раніше, страхування Unity Facility в Українському коридорі розширено на всі вантажі.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!