Ставки фрахту на перевезення зерна баржами з дунайських портів продовжили зростати

Джерело:  УЗА
фрахт

Ставки фрахту на перевезення зерна баржами з портів Рені та Ізмаїл на Констанцу продовжили зростати за рахунок підвищеного попиту. Другий тиждень поспіль ставки на перевезення пшениці та кукурудзи зросли на 3 EUR/т і станом на 29 липня 2023 р. досягли 28 EUR/т.

В свою чергу, фрахтові ставки на перевезення ріпаку та ячменю баржами на Констанцу залишилися на рівні минулого тижня – 35 EUR/т. Спостерігалась активація торгівлі ріпаком нового врожаю.

Також майже не зазнали змін і ставки фрахту на перевезення зерна коастерами з дунайських портів у напрямку Мармари, які становлять 28 USD/т проти 27-28 USD/т минулого тижня. Фрахтові ставки на коастери до східного Середземномор’я становлять 38 USD/т проти 37-39 USD/т тижнем раніше. Ставки фрахту у напрямку східного узбережжя Італії становлять 44 USD/т проти 44-46 USD/т.

Щодо ставок фрахту на перевезення 6000 т. гранульованого та негранульованого шроту соняшника коастерами на Мармару, то вони знизилися на 2 USD/т – до 38 USD/т та 40 USD/т відповідно.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!