Ставки фрахту для хендісайзів при перевезенні зерна з України зросли

Джерело:  УЗА
фрахт

Фрахтові ставки на перевезення зерна з українських портів залишаються в основному стабільними у всіх сегментах, і лише власникам хендісайзів вдалося цього тижня отримати кращі ставки від фрахтувальників.

Про це повідомила компанія ASAP.

Так, за інформацією фрахтового відділу Atria Brokers, у секторі панамаксів ставки залишаються на минулих рівнях. Фрахт при транспортуванні партії кукурудзи або пшениці з глибоководних портів до південного Китаю залишився на рівні 52-54 USD/т. Ті ж самі ставки спостерігаються в напрямку Бангладеш. Фрахт судна панамакс з пшеницею або кукурудзою до південного В’єтнаму становить 50-52 USD/т.

Фрахтові ставки для хендісайзів зросли цього тижня на тлі пожвавлення відвантаження зернових з України. Фрахт судна хендісайз з кукурудзою з глибоководних портів до східного Середземномор’я підвищився на 2 USD/т до 21-22 USD/т. Така ж тенденція до зростання спостерігається у напрямках Іспанії та східного узбережжя Італії, а відповідні ставки зросли до 24-25 USD/т і 23-24 USD/т відповідно. Фрахт судна хендісайз до Тунісу тримається на рівні 24-25 USD/т.

У сегменті костерів ставки фрахту залишаються стабільними, незважаючи на всі зусилля судновласників підняти ринок: у Чорному морі все ще достатньо доступних суден для покриття поточного вантажопотоку. Фрахт костера з кукурудзою з українських портів Дунаю до Мармари та східного узбережжя Греції залишається на рівні 16-17 USD/т та 19-20 USD/т відповідно. Немає зрушень і у напрямку східного Середземномор’я, а відповідні ставки тримаються в межах 20-22 USD/т. Фрахт костера до ізраїльських портів залишається на рівні 26-27 USD/т. Ставки у напрямках східного узбережжя Італії та Іспанії також залишаються без змін – на рівні 26-27 USD/т і 28-29 USD/т відповідно.

Фрахтові ставки для барж стабілізувалися після деякого підвищення в середині червня. Фрахт баржі для транспортування кукурудзи з Рені чи Ізмаїла до Константи залишається на рівні 11 EUR/т. Ставки фрахту для партії насіння соняшнику з Рені чи Ізмаїла до Русе чи Сілістри залишаються в межах 17-18 EUR/т.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!