Starlink приходить на сільгосптехніку від John Deere

Джерело:  AgroXXI

Технології бортової сільськогосподарської техніки за останні десятиліття розвивалися семимильними кроками, тепер один із світових флагманів виробників сільгосптехніки збирається здійснити космічний стрибок.

У статті The Wall Street Journal повідомляється про те, що John Deere об’єднався зі Starlink, щоб додати супутниковий інтернет до свого каталогу тракторів, комбайнів та обприскувачів. Як пише The Wall Street Journal, компанія John Deere має намір скористатися можливостями супутників Starlink для забезпечення можливості підключення до сільськогосподарської техніки, яка виконує роботи у віддалених місцях. Американська компанія спробувала кілька альтернатив, перш ніж схилилася на користь підприємства Ілона Маска. Вибір Starlink ґрунтується на швидкості, з якою його супутники передають сигнали з низької навколоземної орбіти.

Як прокоментував Starlink 15 січня у своєму акаунті в Твіттері, John Deere почне пропонувати доступ до супутникового інтернету як на нових, так і існуючих самохідних моделях сільськогосподарських машин. Поки що жодних конкретних цін та термінів його реалізації не названо: «Starlink ідеально підходить для сільської місцевості. Пізніше цього року @JohnDeere почне оснащувати нові та існуючі машини в США та Бразилії системою Starlink, щоб допомогти фермерам підключитися до високошвидкісного Інтернету, щоб вони могли повною мірою використати технології точного землеробства».

Сам виробник сільгосптехніки анонсував можливість підключення через Starlink до його комбайнів, тракторів та обприскувачів цього року у Бразилії та регіонах США.

Ще одним важливим моментом є те, як антени, розроблені SpaceX, будуть адаптовані для прикріплення до машин John Deere.

Як пише WSJ, будуть розроблені більш міцні та пиленепроникні варіанти, спеціально призначені для використання в умовах посадки та збору врожаю, які будуть встановлені на дахах кабін.

Хоча початкова мета — запустити доступ до Starlink у Бразилії та США, John Deere також обіцяє поширити технологію на більшу кількість країн, наприклад, в Аргентину та Уругвай, де сільське господарство – фундамент економіки. Там супутникового інтернету SpaceX поки що немає, але теоретично він з’явиться цього року. За повідомленням Starlink, для Аргентини супутниковий інтернет буде доступний з другого кварталу 2024 року, для Уругваю – з третього кварталу. На обох ринках John Deere має історичну присутність.

Використання додаткових інструментів цифровізації на тракторах, комбайнах та обприскувачах не є чимось новим та унікальним. Переважна більшість сучасних виробників техніки пропонують рішення для точного землеробства. Серед них системи автопілота, активного наведення знарядь тощо.

Однак відсутність підключення до Інтернету на ділянках землі далеко від наземних вишок є проблемою, яка ускладнює доступ до цифрових сервісів, у тому числі John Deere. За даними виробника, 30% посівних гектарів у США не мають бездротового доступу до інтернету, а в таких країнах, як Бразилія, цифра зростає до 70%. Таким чином, компанія прагне виправити це за допомогою Starlink у рамках глибшої бізнес-стратегії. До кінця поточного десятиліття компанія John Deere має намір отримувати 10% свого річного прибутку від пропозиції програмних послуг, зазначається у статті The Wall Street Journal.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!