Стало відомо, скільки зерна планується вивезти з України в рамках «зернового коридору»

Джерело:  Слово і Діло

Українська влада планує експортувати близько трьох мільйонів тонн зерна щомісяця, відправляючи його морем в рамках «зернового коридору».

Про це розповіла голова департаменту аграрної політики Одеської обласної військової адміністрації Алла Стоянова в коментарі Суспільному.

Стоянова підтвердила, що морські коридори будуть діяти з трьох портів – Одеса, Чорноморськ та Південний. Перші два почнуть роботу вже цього тижня, третій порт запрацює наступного тижня. У мирний час цими шляхами вдавалося експортувати до п’яти мільйонів тонн зерна на місяць, однак війна вносить свої корективи. У будь-якому випадку, це краще, ніж нічого, оскільки альтернативними шляхами – через автомобільне, залізничне і річкове сполучення – вдалося в червні вивезти тільки 2,2 млн тонн зерна.

«З початку російської агресії у нас залишилося понад 25 мільйонів тонн зерна з минулого року. По сьогоднішній день ми експортували близько семи мільйонів. Все інше у нас ще є. В першу чергу будуть вивозити залишки з минулого року» – сказала чиновниця, зазначивши, що на додаток до цих запасів по всій країні вже зібрано 10 млн тонн нинішнього врожаю.

Нагадаємо, раніше в Мінінфраструктури також запевнили, що угода про вивезення українського зерна та розблокування портів, підписана в Туреччині за участю ООН, України та рф, запрацює вже найближчими днями.

При цьому складно гарантувати повне виконання угоди про вивезення зерна з України в терміни, які вказані в договорі. Причина цього – дії російських окупантів, які навряд чи будуть дотримуватися підписаного документа.

Позначки:, , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!