Спекулятивне зростання цін на нафту підтримало ринки олійних, але вони очікують даних USDA про урожай сої у США та каноли в Канаді

Джерело:  GrainTrade
нефть

Сильний ураган, що накрив східне узбережжя США, призвів до спекулятивного зростання цін на нафту, що підтримало котирування на рослинні олії та ріпак.

Грудневі ф’ючерси на нафту марки Brent вчора виросли на 3,6% до 79,4 $/баррель (+10% з початку місяця).

Водночас грудневі ф’ючерси на пальмову олію на біржі в Малайзії вчора впали на 0,4% до 4233 рінггитів/т або 987 $/т (+1,2% за тиждень) на даних про збільшення запасів олії в країні та різке скорочення імпорту Індією у вересні.

За даними МРОВ, протягом вересня запаси пальмової олії в Малайзії виросли на 6,93% до 8-місячного максимуму, тоді як аналітики очікували зростання лише на 3%. При цьому виробництво пальмової олії скоротилося на 3,8%, а експорт збільшився на 0,93%.

Листопадові ф’ючерси на ріпак на паризькій MATIF вчора виросли на 1% до 496 €/т або 542 $/т (+3,9% за тиждень, +7% за місяць) на тлі підвищення цін на нафту та біодизель.

В Україні експортні закупівельні ціни на ріпак в портах Чорного моря за тиждень виросли на 200-300 грн/т до 23700-23900 грн/т або 505-510 $/т внаслідок скорочення пропозицій від виробників на тлі активного попиту.

Ф’ючерси на канолу на біржі у Вінніпезі за тиждень впали на 1,6% до 612 CAD/т або 444 $/т (+7,3% за місяць) завдяки прискоренню збирання і збільшенню пропозицій, а також скороченню експорту й зниженню цін на сою у США.

Листопадові ф’ючерси на сою на біржі в Чикаго за тиждень знизилися на 3% до 374 $/т (+1,5% за місяць) на тлі покращення перспектив урожаю сої у США та прискорення сівби в Бразилії завдяки збільшенню кількості опадів.

Сьогодні USDA оприлюднить оновлений світовий баланс по олійним, де може збільшити прогнози виробництва сої у США та каноли в Канаді, що посилить тиск на котирування.

Позначки:, , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!