Соєю в Бразилії засіяно 83% від запланованих площ

Джерело:  OleoScope
соя

Посівну кампанію соєвих бобів у Бразилії до 3 грудня було проведено на площі в 83% від плану, випливає з даних моніторингу національного сільськогосподарського агентства Companhia Nacional de Abastecimento (Conab).

За їх оцінками, польові роботи за тиждень просунулися на 8%, але поточний результат все ж таки поступається торішньому, коли до звітної дати засіяли 91% полів.

«Сівба наближається до завершення в штатах Мату-Гросу, Мату-Гросу-ду-Сул, Сан-Паулу та Парана. Крім того, нещодавні дощі сприяли польовим роботам та розвитку посівів у деяких регіонах, зокрема в Гояс та Мінас-Жерайс», – говориться в повідомленні.

При цьому, за даними «Safras&Mercado», посівна в бразильському штаті Ріу-Гранді-ду-Сул поки що серйозно відстає. Там роботи виконано лише на 28% від плану. Активізувати темпи сівби фермерам заважають сильні опади.

«Умови для проведення кампанії на території регіону були мізерними через збереження вологи в ґрунті», – заявив агроном Emater Гільєрме Зорзі.

Він уточнив, що наприкінці минулого тижня погода дещо покращала – це дозволило сільгоспвиробникам вийти в поля.

Також у країні проводиться посівна кукурудзи першого врожаю – до 3 грудня засіяно 60% площ від плану (+5% на тиждень; 71% — роком раніше).

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!