Соєві боби зросли на 1.4%

Джерело:  Oilword

Соєві боби з постачанням у липні зросли на 1,4% до $11,50 1/2 за бушель на торговій біржі Чикаго в п’ятницю. Пшениця виросла на 2,6% до $5,67 1/2 за бушель, при цьому трейдери закрили короткі позиції, оскільки погода в США та Росії вказує на можливе зниження виробництва пшениці. Травневі ціни на кукурудзу зросли на 1,6% до $4,33 1/2 за бушель.

Вперше за 17 років найбільший імпортер Китаю не має зарезервованих вантажів сої зі США станом на середину квітня на майбутній маркетинговий рік. Загальні експортні продажі в майбутньому сезоні також були найнижчими для середини квітня з 2007 року.

Аналітики стримують свої очікування щодо розміру врожаю пшениці в Росії в 2024 році, оскільки погодні умови в регіонах вирощування стають несприятливими, йдеться в повідомленні РадЕкону. Фірма прогнозує, що врожай у Росії 2024 року становитиме 93 мільйони тонн, що на 1 мільйон тонн менше попередніх прогнозів, зокрема, через зменшення кількості опадів на півдні Росії, що перешкоджає заключним стадіям збору озимих. “Після дуже гарної зими погодні умови у південних регіонах Росії постійно погіршуються”, – сказав Андрій Сізов із РадЕкону. Центральні рівнини США також стикаються із посухою.

Міністерство сільського господарства США підтвердило численні термінові продажі американського зерна за кордоном. Мексика закупила 23 000 тонн кукурудзи для постачання у 2023/24 маркетинговому році, а ще 193 500 тонн планується поставити у 2024/25 році. Крім того, 121 500 тонн соєвих бобів було відправлено у невідомі місця призначення: 13 500 тонн було поставлено у 2023/24 році, а ще 108 000 тонн було поставлено чи доставлено у 2024/25 році. Мексика заявила, що не наважується купувати американську кукурудзу через біоінженерні методи, що використовуються для її вирощування.

Агентство з охорони навколишнього середовища підтвердило, що видає екстрений дозвіл, який дозволить продавати E15 — бензин, змішаний із 15% етанолу, — по всій країні протягом літнього автомобільного сезону. Групи, що представляють виробників етанолу у США та фермерів, раділи, оскільки етанол є паливом на основі кукурудзи та одним із найбільших споживачів кукурудзи у США: очікується, що у 2023/24 маркетинговому році етанолова промисловість використовуватиме 5,4 мільярда бушелів кукурудзи. згідно з прогнозами Міністерства сільського господарства США.

Наслідки нічного нападу Ізраїлю на Іран були пом’якшені ознаками того, що жодна зі сторін не має наміру ескалювати конфлікт. Будь-які проблеми з постачанням зерна здаються дуже обмеженими, повідомив у замітці Томм Пфітценмайєр із Summit Commodity Brokerage. “Посівні роботи в США йдуть добре, і немає жодної загрози для врожаю бразильської шафрині, тому важко знайти покупців, окрім періодичного закриття коротких позицій для підвищення цін”, – сказав Пфітценмайєр про кукурудзу.

Третій експортер сої у світі Парагвай, збирається зібрати рекордний урожай у розмірі близько 10,4 мільйона метричних тонн, хоча відправники вантажу стурбовані тим, що низький рівень води в річці уповільнює торгівлю.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!