Соєві боби закрилися у вівторок зниженням у США

Джерело:  Oilword
доллар

Соєві боби закрилися у вівторок із падінням контрактів на 4 ½ до 7 ¼ центів. Ф’ючерси на соєвий шрот знову виросли цього дня, додавши від $2,80 до $6,10/тонну. Соєва олія впала за сесію зі 131 до 184 пунктів. Вранці у вівторок Білий дім опублікував оголошення про підвищення мит на китайські товари, але не включив до списку використану олію.

Щотижневий звіт про прогрес урожаю від NASS, що сівба відставить від середніх темпів за 5 років у деяких штатах. Обмежені опади наступного тижня повинні дозволити посівним роботам надолужити втрачене у більшості штатів на західній стороні. Дані NOPA будуть оновлені в середу, оскільки трейдери очікують на квітневе падіння на рівні 183,07 млн. куб. м. Запаси соєвої олії оцінюються в 1,882 мільярда фунтів.

Щомісячний звіт CONAB вчора вранці показав очікуване виробництво у Бразилії на рівні 147,68 млн. тонн. Це на 1,16 мільйона тонн більше, ніж минулого місяця, оскільки агентство збільшило посівні площі на 498 тисяч гектарів (1,23 мільйона акрів).

Ф’ючерси на пшеницю в Чикаго знизилися у вівторок після досягнення найвищого рівня з липня минулого року, оскільки ціни зіткнулися з опором технічного продажу, а трейдери прагнули отримати більш чітку картину впливу сухої та холодної погоди на врожай у Росії, найбільшому експортері пшениці.

Ціни на кукурудзу зросли, тоді як ціни на сою впали, оскільки інвестори оцінили втрати врожаю у Південній Америці та прогрес посівів у США.

У Європі вереснева пшениця на Euronext подешевшала на 1,6% – до 254,50 євро ($274,78) за метричну тонну. У понеділок він досягнув максимуму з кінця липня на позначці 259,75 євро, але зіткнувся з опором близько рівня 260 євро.

Цього місяця не за сезоном заморозки обрушилися на центральну та південну частину росії, посиливши навантаження на посіви пшениці, які в останні місяці пережили дуже посушливу погоду.

Цього року через погану погоду росія втратила врожай приблизно на 500 тисяч гектарах, повідомила у вівторок міністр сільського господарства Оксана Лут.

Проте трейдери чекали подальших даних про масштаби збитків, завданих погодою, тоді як прогнози передбачали велику ймовірність дощу на півдні росії цього тижня.

“Є час, щоб стан російської пшениці покращився і зменшив занепокоєння ринку”, – зазначають аналітики Rural Bank. Тому ми можемо очікувати, що ринки залишаться волатильними в короткостроковій перспективі.

Ралі пшениці було посилено закриттям коротких позицій, накопичених інвестиційними фондами, коли ціни впали до трирічних мінімумів на початку 2024 року.

Стійкі умови на озиму пшеницю в США, які минулого тижня трималися на чотирирічному максимумі, згідно з даними уряду США, опублікованими в понеділок, сприяли консолідації цін.

Міністерство сільського господарства також підрахувало, що посів кукурудзи в США відстає від середніх темпів останніх років, тоді як посів сої трохи випереджає.

Бразильське сільськогосподарське агентство Conab у вівторок підвищило свій прогноз урожаю сої в країні, хоча й знизило оцінку середнього врожаю сої, оскільки воно враховувало повінь у штаті Ріу-Гранді-ду-Сул.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!