Соєві боби з постачанням у травні знизилися, а кукурудза отримала невеликий підйом

Джерело:  Oilword
доллар микс

Кукурудза на CBOT отримала невеликий підйом на тлі ознак того, що спекотна погода на Південних та Центральних рівнинах може призвести до висушування вологи у ґрунті.

Кукурудза з постачанням у травні зросла на 0,3% до $4,35 1/2 за бушель на торговій біржі Чикаго в понеділок, при цьому прогнози погоди вказують на зниження опадів в найближчі тижні.

Соєві боби з постачанням у травні знизилися на 0,3% до $11,81 1/2 за бушель.

Пшениця з постачанням у травні впала на 0,3% до $5,65 1/2 за бушель.

“За тривалістю спеки/посухи на рівнинах необхідно стежити”, – йдеться в примітці AgResource. Хоча очікується, що спека на рівнинах збережеться протягом наступних двох тижнів, у східній частині Кукурудзяного поясу очікується велика кількість опадів.

Сприятливі погодні умови для посівів у Бразилії стали фактором, що сприяв тиску на зерно CBOT, яке змусило трейдерів фондів утримувати позиції, сказав Томм Пфітценмайєр із Summit Commodity Brokerage.

“У Бразилії немає безпосередніх проблем з урожаєм, а в США очікується період потепління, тому погода на даний момент не особливо сприяє, і у фондів мало причин робити щось більше, ніж час від часу покривати деякі короткі позиції”, – сказав Пфітценмайєр. звіті.

За даними Університету Міссурі, в 2024 році доходи американських фермерів у деяких штатах знизяться, очікується, що в Небрасці чистий дохід фермерів впаде на 16,7%, а в Міссурі – на 18,5%. В обох випадках в основі загального спаду лежить зниження сільськогосподарських надходжень, тобто суми доходів, що надходять від продажу зерна та худоби. Фермерам потрібні вищі спотові ціни, щоб реалізувати ті вигоди, які торік спостерігалися.

Уповільнення постачання: експортні інспекції зерна зі США за тиждень, що закінчився 4 квітня, знизилися порівняно з попереднім тижнем, повідомило Міністерство сільського господарства США у понеділок.

У своєму останньому щотижневому звіті Міністерство сільського господарства США повідомило, що за тиждень обсяг інспекцій експорту кукурудзи становив 1,42 мільйона метричних тонн, інспекцій сої – 484 328 тонн, а інспекцій пшениці – 497 534 тонн.

Усі три показники нижчі, ніж попереднього тижня, хоча з кукурудзи та пшениці вищі, ніж минулого року.

Філіппіни були провідним напрямком постачання пшениці цього тижня. Мексика була – кукурудзи, а Китай – соєвих бобів.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!