Соєві боби на CBOT ростуть

Джерело:  Oilworld
доллар

Аналітики зазначають, що ф’ючерси на сою на товарній біржі Чикаго в четвер відновилися після падіння напередодні.

Листопадові ф’ючерси на соєві боби на CBOT зросли на 10 центів до $9,90 за бушель, а січневі ф’ючерси на соєві боби зросли на 4 центи до $9,98.

Найактивніший грудневий соєвий шрот виріс на $4,40 до $318,10 за коротку тонну. Груднева соєва олія закрилася з підвищенням на 0,91 цента до 42,59 цента за фунт.

Аналітики кажуть, що учасники ринку готуються до президентських виборів у США, оскільки незалежно від їхнього результату на горизонті можуть з’явитися новий президент та нова політика.

Аналітики зазначають, що щодо суха погода продовжує сприяти прискоренню збирання врожаю у США.

Ф’ючерси на пшеницю на товарній біржі Чикаго трохи зросли, чому сприяла затримка відвантажень зерна між росією і Казахстаном і рекомендації Міністерства сільського господарства росії експортерам встановити мінімальний рівень цін.

Ф’ючерси на грудневу м’яку червонозерну пшеницю озиму зросли на 4,5 цента до 5,88,5 долара за бушель.

Грудневий ф’ючерс на тверду червонозерну пшеницю озиму в Канзас-Сіті знизився на 1/2 цента до 5,96 долара за бушель, а грудневий ф’ючерс на яру пшеницю в Міннеаполісі зріс на 8 центів до 6,28-3/4 долара.

За словами аналітиків, прогнози дощів у регіонах вирощування пшениці в Росії та США чинили тиск на ціни цього тижня.

росія запровадила тимчасову заборону на імпорт казахстанського зерна для свого ринку, але надала Казахстану дозвіл на транзит зерна через територію росії для експорту в інші країни, починаючи з четверга, повідомила російська служба з нагляду за сільгоспвиробництвом.

Міжнародна рада з зерна (IGC) зберегла свої прогнози щодо світового врожаю пшениці у 2024/25 році у щомісячному звіті, опублікованому у четвер. Міжурядовий орган зберіг свій прогноз світового виробництва пшениці лише на рівні 798 мільйонів метричних тонн.

Аналітики відзначають, що ф’ючерси на кукурудзу на товарній біржі Чикаго зросли в четвер, оскільки експортні продажі в Мексику і невідомі країни свідчать про попит, що збільшується, зумовлений низькими цінами.

Грудневий ф’ючерс на кукурудзу CBOT виріс на 2 центи до 4,06-3/4 долара за бушель.

За даними Міністерства сільського господарства США, експортери продали до Мексики 197 180 тонн кукурудзи із постачанням на сезон 2024/2025 років.

За даними Міністерства сільського господарства США, експортери також продали 101 000 тонн кукурудзи до невідомих пунктів призначення з постачанням у сезоні 2024/2025.

Міжнародна рада із зерна зберегла свої прогнози щодо світового врожаю кукурудзи у 2024/25 році у щомісячному звіті.

Прогноз МРЗ щодо світового виробництва кукурудзи залишився на рівні 1,224 млрд. тонн, при цьому невеликі перегляди у бік підвищення для США та Індії були компенсовані погіршенням перспектив урожаю в росії та Єгипті.

Ринок ф’ючерсів на канолі на ICE Futures виріс, відновившись після нічного спаду та відігравши всі втрати початку тижня.

Зростання чиказьких ф’ючерсів на соєву олію та європейський ріпак надав додаткову підтримку у четвер. Повернення вище 600 канадських доларів за метричну тонну в листопадовому контракті було оптимістичним з технічного погляду.

Зміцненню ринку сприяло полювання кінцевих споживачів за вигідними пропозиціями, оскільки канадський ріпак, як і раніше, має привабливу ціну порівняно з більшістю інших світових олійних культур.

Проте зростання обсягів продажів фермерами на пікових рівнях стримували зростання.

Розрахункові ціни вказані у канадських доларах за метричну тонну.

Листопад 613,30+13,70

Січень 622,40+11,80

Березень 633,30+11,20

Травень 640,80+10,20

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!