Соєві боби на CBOT падають на тлі очікувань щодо прогресу у збиранні врожаю в США

Джерело:  Oilworld
доллар

Ф’ючерси на сою на товарній біржі Чикаго в п’ятницю закрилися зниженням під тиском очікувань зростання врожаю в США, повідомили брокери.

Листопадові ф’ючерси на соєві боби на CBOT знизилися на 4,5 цента до 10,06,14 доларів за бушель і зросли на 0,1% за тиждень.

Ринок відступив після нещодавнього зростання до тижневого максимуму.

Грудневі ф’ючерси на соєвий шрот CBOT знизилися на $0,30 до $322,90 за коротку тонну, а грудневі ф’ючерси на соєву олію впали на 0,86 цента і закрилися на позначці 38,93 цента за фунт.

Очікується, що Міністерство сільського господарства США вперше цього року повідомить про хід збирання врожаю сої у США у 2024 році у щотижневому звіті у понеділок. Збір урожаю вже розпочався у південних штатах.

Експортери продали 100 000 тонн соєвих бобів США головному імпортеру Китаю з постачанням 2024/25, повідомило Міністерство сільського господарства США у щоденній системі звітності. Тим не менш, трейдери стурбовані повільним попитом у Китаї.

USDA в щомісячному звіті про попит і пропозицію в четвер залишило свою оцінку врожайності сої в США в 2024 році на рекордно високому рівні 53,2 бушеля на акр, не змінившись з серпня і збігшись з очікуваннями трейдерів. Деякі трейдери заявили, що USDA може знизити свою оцінку наступного місяця через посушливу погоду.

Ф’ючерси на пшеницю на товарній біржі Чикаго в п’ятницю досягли 12-тижневого максимуму на тлі загострення напруженості у війні росії з Україною, що посилило невизначеність щодо експорту з регіону Чорного моря.

Трейдери зосередилися на Чорному морі після того, як Україна, великий постачальник пшениці та кукурудзи, звинуватила росію у четвер у використанні стратегічних бомбардувальників для удару по цивільному зерновозу у водах поблизу члена НАТО Румунії. росія, найбільший у світі експортер пшениці, відмовилася від коментарів.

Ринки пшениці також боролися з погодними ризиками, оскільки посуха заважала посіву пшениці озимої в росії та Україні. За словами трейдерів, падіння долара ще більше допомогло підтримати ф’ючерси CBOT, оскільки це робить американські врожаї привабливішими для імпортерів.

“Коли ми реагуємо на світові події, іноді це буває досить швидко”, – сказав Метт Віганд, товарний брокер FuturesOne.

«Але є достатньо структурних проблем, пов’язаних із посухою, що настає восени, і питаннями про спільне виробництво, а також з більш дешевим доларом, щоб на даний момент зберегти найкращу загальну базу підтримки пшениці».

Грудневий ф’ючерс на пшеницю CBOT виріс на 16-1/4 цента та закрився на рівні $5.94-3/4 за бушель. Найактивніший контракт досяг найвищого рівня із середини червня на безперервному графіку і зріс приблизно на 4,9% за тиждень.

За словами Віганда, це зростання допомогло підтримати сусідній ринок кукурудзи, який також виграв від недавніх експортних продажів зі США та попиту з боку внутрішніх виробників етанолу.

“Це, безумовно, буде корисно, поки ми справді не почнемо збирати врожай, щоб додати до цього ще й багато бушелів”, – сказав він.

кукурудза CBOT зросла на 7,4 цента до 4,13,4 долара за бушель, тоді як соєві боби впали на 4,5 цента до 10,06,1/4 долара за бушель.

Трейдери кажуть, що врожай кукурудзи і сої, що наближається, в США вплинув на ціни ф’ючерсів. У четвер Міністерство сільського господарства США підвищило свій прогноз урожайності кукурудзи в США, здивувавши аналітиків, які очікували перегляду у бік зниження після посушливої ​​погоди.

Міністерство сільського господарства США планує опублікувати оновлену інформацію про хід збирання кукурудзи та сої у щотижневому звіті у понеділок.

Аналітики прогнозують, що місячний обсяг переробки сої в США у серпні, ймовірно, впав більш ніж на 6%, оскільки переробники призупинили роботу заводів перед збиранням урожаю напередодні звіту Національної асоціації переробників олійних культур (NOPA), який має бути опублікований у понеділок.

Аналітики зазначають, що ф’ючерси на кукурудзу на товарній біржі Чикаго в п’ятницю зросли, оскільки слабкість долара підтримала ціни.

Грудневий ф’ючерс на кукурудзу на CBOT зріс на 7,4 цента до $4,13,4 за бушель і зріс приблизно на 1,8% за тиждень.

Падіння курсу долара зробило врожай США привабливішим для імпортерів.

12-тижневий максимум на сусідній пшениці CBOT також надав додаткову підтримку ф’ючерсам на кукурудзу, сказав брокер.

Міністерство сільського господарства США у щомісячному звіті про попит та пропозицію у четвер підвищило оцінку врожайності кукурудзи в США до рекордних 183,6 бушелів на акр, тоді як аналітики очікували зниження. Деякі трейдери прогнозують, що наступний звіт USDA у жовтні може показати спад через несприятливу суху погоду.

У п’ятницю ринок ф’ючерсів на канолі на біржі ICE Futures впав до найнижчого рівня за останні чотири роки, пробивши основний рівень підтримки на графіку.

Листопадовий контракт тримався вище C$560 за тонну протягом останнього місяця, але спекулятивний продаж швидко наростав, коли ринок впав нижче цього рівня в п’ятницю. Втрати на чиказькій соєвій олії, європейському ріпаку та малазійському пальмовому маслі сприяли слабкості каноли, хоча канадські олійні випередили ці ринки у бік зниження.

Новина про те, що Індія підвищує імпортне мито на харчові олії на 20%, стала однією з причин широкого тиску з боку продавців на світових ринках олійних культур, включаючи ріпак.

Фермери продовжують успішно збирати врожай у більшості районів Західної Канади, хоча багато учасників ринку очікують, що фактичне виробництво може виявитися нижче 19,5 млн тонн, прогнозованих Статистичною службою Канади в серпні. Агентство опублікує свої наступні оцінки на основі моделей у понеділок, 16 вересня.

Розрахункові ціни вказані у канадських доларах за метричну тонну.

Листопад 541,80 -19,70

Січень 555,90 -18,90

Березень 569,30 -17,50

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!