Соєві боби на CBOT близькі до семитижневого максимуму

Джерело:  Oilworld
доллар

Ф’ючерси на соєві боби на товарній біржі Чикаго в понеділок зросли до найвищого рівня за останні сім тижнів, оскільки невизначеність щодо погоди для посівної в Бразилії і розміру врожаю в США спровокувала хвилю покриття коротких позицій за рахунок фондів, кажуть трейдери.

Листопадові ф’ючерси на соєві боби на CBOT зросли на 27,1/4 цента до $10,39,1/4 за бушель після зростання до $10,41,3/4, найвищого рівня контракту з 6 серпня.

За словами брокерів, це зростання допомогло фермерам збільшити продаж сої.

Грудневі ф’ючерси на соєвий шрот CBOT зросли на 9,20 дол.

Товарні фонди займають значну чисту коротку позицію щодо ф’ючерсів на кукурудзу та сою на CBOT, що залишає ринок відкритим для ралі із закриття коротких позицій, особливо в міру наближення кінця місяця та кварталу.

Учасники ринку чекають на додаткові результати поточного збору врожаю сої в США, щоб визначити, чи пошкодив сухий кінець вегетаційного періоду на Середньому Заході врожайності. Цього місяця Міністерство сільського господарства США залишило свою національну оцінку врожайності сої незмінною на рекордно високому рівні 53,2 бушеля з акра.

Відповідно до правил щоденної звітності Міністерство сільського господарства США підтвердило приватні продажі 165 000 тонн соєвих бобів із США до невідомих пунктів призначення.

Міністерство сільського господарства США повідомило, що за останній тиждень обсяг експортних перевірок соєвих бобів США становив 485 216 тонн, що відповідає торговим очікуванням у розмірі від 350 000 до 650 000 тонн.

У Бразилії суха погода затримує початок посівної. За даними консалтингової компанії AgRural, до четверга минулого року посадка сої була завершена на 0,9%, що нижче за торішні 1,9%.

Ф’ючерси на пшеницю на товарній біржі Чикаго в понеділок закрилися зростанням на тлі зміцнення російських готівкових цін і погодних ризиків по всьому світу, а також супутнього зростання ф’ючерсів на кукурудзу і сою, кажуть трейдери.

Грудневий ф’ючерс на м’яку червонозерну озиму пшеницю на CBOT виріс на 14 центів до 5,82,5 дол. за бушель після того, як досяг позначки 5,86,5 дол. — найвищого рівня за тиждень.

Грудневий ф’ючерс на тверду червонозерну пшеницю озиму на Канзас-Сіті зріс на 13,4 цента до 5,77,1/4 долара за бушель, а грудневий ф’ючерс на яру пшеницю на MGEX виріс на 11 центів до 6,19 долара.

Підтримка надали сильні дані експортних інспекцій. Міністерство сільського господарства США повідомило про експортні інспекції пшениці США за останній тиждень в обсязі 711 073 метричних тонн, що вище за діапазон торгових оцінок у 400 000–650 000 тонн.

Експортні ціни на російську пшеницю минулого тижня трохи зросли, і аналітики очікують на подальше зростання, оскільки обсяги експорту сповільнилися.

росія може переглянути офіційний прогноз цьогорічного врожаю зерна після того, як зерновиробні регіони представлять остаточні оцінки, повідомило Міністерство сільського господарства росії.

Напередодні щотижневого звіту Міністерства сільського господарства США про хід збирання врожаю, який мав вийти пізніше в понеділок, опитані агентством Reuters аналітики в середньому очікували, що уряд повідомить про завершення збирання врожаю ярої пшениці в США на 95%, а посів озимої пше оцінок завершено на 27%.

Ф’ючерси на кукурудзу на товарній біржі Чикаго закрилися зростанням у понеділок, так само як ф’ючерси на сою. За словами брокерів, ринок досяг майже семитижневого піку, що спровокувало хвилю покриття коротких позицій на обох ринках напередодні кінця місяця, а зливи у вихідні уповільнили темпи збирання врожаю на Середньому Заході.

Грудневі ф’ючерси на кукурудзу CBOT зросли на 11 3/4 цента до 4,13 1/2 долара за бушель, але залишилися нижчими за максимум минулого тижня в 4,15 долара.

Зростання контракту на 2,9% стало найбільшим одноденним зростанням для найактивнішого контракту на кукурудзу з 28 березня.

Товарні фонди займають значну чисту коротку позицію щодо ф’ючерсів на кукурудзу та сою на CBOT, що залишає ринок відкритим для ралі за рахунок покриття коротких позицій.

Підтримка надали сильні дані експортних інспекцій. Міністерство сільського господарства США повідомило про експортні інспекції кукурудзи США за останній тиждень в обсязі 1 102 826 метричних тонн, що вище за діапазон торгових оцінок у 475 000–900 000 тонн.

Ф’ючерси на канолу на Intercontinental Exchange у понеділок закрилися переважно зростанням, проте потім сповільнилися після сильнішого зростання на початку сесії.

Листопадовий контракт ослаб, незважаючи на те, що під час торгів він піднявся вище C$600 за тонну, що є його 50-денною ковзною середньою. Аналітик прокоментував, що це рівнозначно «технічному збою». Листопадовому контракту вдалося випередити свою 20-денну середню.

Помірні втрати сирої нафти відібрали підтримку в рослинних олій. Хоча Чиказький соєвий комплекс був сильнішим у цей день, зростання соєвої олії привело до скорочення їх приросту приблизно наполовину. Були двозначні прирости європейського ріпаку та скромні сплески малазійської пальмової олії, які підкріплювали канолу.

До середини дня у понеділок канадський долар зріс: канадський долар піднявся до 74,09 цента США порівняно із закриттям п’ятниці на рівні 73,72.

Ціни вказані в канадських доларах за метричну тонну:

Листопад 587,30+1,60

Січень 600,70+1,60

Березень 612,70 +3,20

Травень 621,10+3,20

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!