Соя росте, пшениця падає на CBOT

Джерело:  Oilworld
микс

Ф’ючерси на сою на товарній біржі Чикаго виросли в середу на тлі поліпшення експортного попиту в США і відновлення ринку після місячного мінімуму, досягнутого на попередній сесії, кажуть аналітики. Нафта продовжила зростання.

Ф’ючерси на кукурудзу та пшеницю знизилися.

За даними Міністерства сільського господарства США, експортери продали 251 000 тонн американської сої Китаю, найбільшому покупцю олійних культур, з постачанням у 2023-2024 роках.

“Попит на експорт нового врожаю був набагато вищим, так що це допомагає”, – сказав Метт Віганд, товарний брокер FuturesOne, повідомляє Рейтер.

Трейдери скоригували позиції, перш ніж у п’ятницю Міністерство сільського господарства США опублікує щомісячний звіт про врожай. Аналітики в середньому прогнозують, що оцінка світового попиту та пропозиції у сільському господарстві (WASDE) скоригує прогноз виробництва сої та кукурудзи у США.

Урожай кукурудзи все ще може бути другим за величиною за всю історію спостережень, а погодні умови стануть сприятливішими.

“Ніхто не хоче відкривати велику позицію перед звітом”, – сказав Шерман Ньюлін, фермер з Іллінойсу та аналітик Risk Management Commodities, повідомляє Рейтер.

Найактивніші ф’ючерси на сою зросли на 2,5 цента до 13,08-1/2 долара після падіння у вівторок до найнижчої ціни з 30 червня.

Кукурудза подешевшала на 4-1/2 цента і закрилася на рівні 4,94-1/4 долара за бушель, коливаючись близько тритижневого мінімуму, досягнутого у понеділок. Пшениця впала на 21-1/4 центи до 6,35 долара за бушель.

“Ринок кукурудзи знову опинився між слабким ринком пшениці та сильним ринком сої”, – сказав Томм Пфітценмайєр, аналітик Summit Commodity Brokerage в Айові.

«Погода, безумовно, покращилася завдяки нижчим температурам та сильним дощам у прогнозі, але позиціонування та вечірнє підвищення напередодні п’ятничного звіту WASDE можуть домінувати у торгівлі протягом кількох днів».

Трейдери також стежать за потенційним імпортом.

З інших новин слід зазначити, що купівля Єгиптом 235 000 тонн російської пшениці у вівторок підкреслила збереження конкурентоспроможності російських поставок на світовому ринку.

Індія надасть 5 млн. метричних тонн пшениці та 2,5 млн. тонн рису оптовим споживачам, таким як борошномельні підприємства, в рамках зусиль зі збільшення постачання та стабілізації цін, повідомив журналістам у середу високопосадовий урядовець.

Другий за величиною споживач пшениці та рису у світі намагається збільшити поставки та знизити ціни на обидва основні продукти харчування за допомогою безлічі заходів, включаючи заборону на експорт білого рису, відмінного від басматі, та введення обмежень на запаси пшениці.

У країні є достатні запаси пшениці та рису, які уряд може випустити на відкритий ринок для стабілізації цін, заявив у середу міністр продовольства Санджів Чопра.

Станом на 1 серпня запаси пшениці на державних складах склали 28,3 млн. метричних тонн, збільшившись з 26,6 млн. тонн роком раніше.

“Люди запасають пшеницю в очікуванні зростання цін, але вони повинні розуміти, що уряд має достатні запаси”, – сказав Чопра.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!