Соя – основна олійна культура Італії

Джерело:  УкрАгроКонсалт
соя
UkrAgroConsult

Автори статей:

У Італії посівні площі олійних культур коливаються в діапазоні 400-470 тис. га. Практично весь вирощений урожай іде на переробку. Крім того, для завантаження переробних потужностей та задоволення внутрішнього попиту, Італія імпортує значні обсяги не тільки сировини, але й олії.

Структура посівів за період з 2015/16 МР до 2023/24 МР не зазнала значних змін. Ключовою олійною культурою зазвичай залишається соя, друге місце займає соняшник, незначна частка належить ріпаку.

У 2023/24 МР посівні площі олійних культур на 6% більше у порівнянні з 2015/16 МР. Останні два сезони площі перебувають на рекордному рівні.

Розширення площі сівби відбулося за всіма ключовими олійними культурами – сої, соняшнику та ріпаку.

У 2023/24 МР сприятливі погодні умови дозволили Італії отримати рекордний урожай олійних культур навіть за скорочення посівної площі. Динаміка виробництва олійних культур значною мірою залежить від кліматичного чинника, враховуючи, що майже 70% посівів – це соя.

Завдяки стабільним площам вирощування Італія залишається найважливішим виробником сої у ЄС. На частку Італії припадає майже третина загальної площі.

Потреба ЄС у сої як сировини для високобілкових кормів значно перевищує врожай. Найбільшими викликами для розширення посівних площ сої є посухи і спека, особливо в південно-європейських країнах, до яких належить Італія. Тут виробництво стає все більш залежним від зрошення.

Повна версія статті доступна передплатникам аналітичного звіту «ОЛІЯ ПРИЧОРНОМОР’Я» від УкрАгроКонсалт.

Ви можете отримати зразок звіту та оформити передплату тут.

Будьте впевнені у своїй бізнес-стратегії з професійною аналітикою та прогнозами агроринку України та Чорноморського регіону.

Позначки:, , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!