Сорго – одна з найвитриваліших культур – фахівці

Джерело:  AgroTimes
сорго

Сорго має високу стійкість до спеки, посухи та низького вмісту поживних речовин у ґрунтах. Ця культура добре приживається на різних типах ґрунтів – від піщаних до глинистих, що робить його цінною рослиною для фермерів у регіонах зі складними агрокліматичними умовами.

На цьому наголошують фахівці компанії «Адванта Сідз Україна».

Прикладом може бути також Австралія, де 95% території перебувають в умовах надзвичайної посухи, і сорго є єдиною культурою, яка може рости в таких умовах. Власне високі результати врожайності наших сортів на півдні України це красномовно доводять!

Сорго зручно вирощувати ще й тим, де з якихось причин зерно не встигає визріти,  його завжди можна заготовити на силос відмінної якості з високим умістом крохмалю та протеїну.

Наприклад, австралійські фермери в таких випадках збирають або рослини цілком, або тільки китицю з верхніми двома листками й отримують високопоживну масу для силосу.

Так, для цього може чудово підійти гібрид сорго Alta Seeds – Янкі, що добре себе показує також у вирощуванні на Заході та Півночі України, особливо за затримання термінів посівної кампанії.

Червонозерний гібрид Янкі є пластичним до термінів висіву й не є вибагливим до ґрунтів.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!