Соняшникова олія через конкуренцію українських та російських експортерів стала дешевше інших олій

Джерело:  Elevatorist.com
подсолнечное масло

Конкуренція між Україною та росією на ринку соняшникової олії призвела до зниження ціни на дану продукцію. Ціни на неї на світовому ринку нижчі, ніж на пальмову та соєву. Така ситуація дала змогу Індії купити з поставкою у липні рекордний обсяг соняшникової олії — 500 тис. тонн.

Про це розповіли два провідні індійські покупці та митник.

«Кілька тижнів тому сира соняшникова олія була доступна в Індії за ціною 940 доларів за тонну, включаючи вартість, страхування та фрахт (CIF), з поставкою в червні, тоді як соєва та пальмова олія пропонувалися за ціною близько 1015 і 950 доларів за тонну відповідно, за словами дилерів», — йдеться у повідомленні.

За словами одного з покупців, Україна, росія та Аргентина агресивно конкурували на ринку та пропонували соняшникову олію по більш низькій ціні, ніж інші олії. Покупець навіть скоротив обсяги закупівель інших олій на користь соняшникової.

За словами учасника ринку, індійській промисловості буде потрібен деякий час на переробку придбаних обсягів, тому наступного місяця об’єми закупок будуть меншими. Минулого маркетингового року Індія, в середньому, купувала по 250 тис. тонн соняшникової олії на місяць. Попередній рекордний обсяг імпорту Індією соняшникової олії був зафіксований у січні 2023 року, обсяги становили 461 458 тонн.

Позначки:, , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!