«Сімейні молочні ферми» розпочали виробляти органічне добриво

Джерело:  AgroTimes
гній

Проєкт «Сімейні молочні ферми» започаткував новий напрям у своїй діяльності – виробництво компосту. Власне органічне добриво дозволить забезпечити учасників проєкту доступним та якісним матеріалом для підживлення ґрунтів.

Про це повідомили у проєкті.

Експериментальне закладення гною відбулося влітку на базі промислової ферми в селі Здовбиця на Рівненщині, потужність якої – 18 тис. тонн гною на рік.

Загалом фахівці проєкту «Сімейні молочні ферми» заклали 1,5 тис. тонн гною, з якого отримали 500 тонн компосту.

Компост отримується шляхом перероблення побічних продуктів життєдіяльності тварин з молочної ферми. На відміну від безконтрольного розкладання органічного матеріалу, в процесі виробництва компосту матеріал розкладається швидше і за вищої температури, результатом чого стає продукт вищої якості.

Випробування наприкінці жовтня підтвердили високу якість компосту.

«Ми отримали дуже хороший результат, – зазначила операційна директорка проєкту «Сімейні молочні ферми» Людмила Іващук. – Наш компост підходить для всіх типів ґрунтів та видів рослин. Має збалансований вміст NPK. Підвищує врожайність до 30%, як порівняти з іншими видами добрив. А ще це максимально екологічно чисте добриво, завдяки використанню якого аграрії знижують накопичення нітратів, нітритів і пестицидів у культурах в 1,5-2 рази».

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!