Сікорський вимагає від ЄС повернути торговельні обмеження на імпорт українських продуктів

Джерело:  LB.ua

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський вимагає від ЄС відновити торговельні обмеження на імпорт українських продуктів харчування, які існували до повномасштабного вторгнення Росії в Україну, пише Bloomberg.

«Ми повинні повернутися до довоєнних правил торгівлі, а потім почати переговори з Україною про вступ до ЄС і єдиного ринку з усіма коригуваннями і всіма правилами, яких потрібно дотримуватися», — сказав Сікорський на зустрічі в Atlantic Council у Вашингтоні.

Його пропозиція означатиме, що ЄС відновить усі імпортні обмеження, які блок скасував у 2022 році, щоб допомогти Києву знайти нові експортні маршрути, надаючи йому майже безперешкодний доступ до спільного ринку 27 європейських держав.

На його думку, ситуація в Україні змінилася і тепер українську продукцію можуть відправляти Чорним морем.

«Польські фермери не можуть нести тягар усієї солідарності ЄС з Україною. Ми повинні зробити і те, і інше — зберегти Україну і зберегти польське фермерство», — сказав Сікорський.

З 9 лютого 2024 на території Польщі біля кордону з Україною тривають акції протесту фермерів на дорогах, які ведуть до пунктів пропуску. Головними вимогами протестувальників є заборона імпорту української агропродукції і відмова Польщі від Європейського зеленого курсу. По цьому деякі українські агротовари в Польщу йдуть лише транзитом. За цей час сталося п’ять випадків висипання українських агрокультур з вантажних вагонів на колії чи з вантажівок на дорогах.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!