Швидкий збір урожаю кукурудзи та сої у США створює навантаження на фермерів та сховища

Джерело:  Іnvesting.com
зберігання елеватор

Американські фермери збирають два найбільші врожаї кукурудзи та сої в історії найшвидшими темпами за останні роки, напружуючи свої фізичні можливості та потужності зі зберігання зерна.

Масовий наплив урожаю відчуває на міцність фермерів, які вже зіткнулися з цінами на зерно, що знаходяться на чотирирічних мінімумах, жорсткою конкуренцією за світові експортні продажі та доходами фермерів, які знизилися на 23% порівняно з рекордним рівнем, досягнутим лише два роки тому.

Багато фермерів Середнього Заходу все ще зберігають зерно на складах з 2023 року, після того, як вони відмовилися продавати рекордний урожай кукурудзи через низькі ціни. Тепер суха погода прискорює збирання цьогорічного врожаю і змушує зернопереробників у деяких районах зберігати кукурудзу на вулиці, а не в бункерах.

«Це було швидко і люто», — каже Брент Джонсон, фермер, який вирощує кукурудзу та сою в Ешленді (штат Іллінойс).

Тижні теплої та сухої погоди по всьому Кукурудзяному поясу цієї осені прискорили дозрівання культур та дозволили комбайнам продовжувати рух. У результаті до 13 жовтня фермери зібрали 47% другого за величиною врожаю кукурудзи в історії країни, перевищивши п’ятирічний середній показник у 39%, згідно з даними США.

Збирання рекордно великого врожаю сої до 13 жовтня було завершено на 67 %, що є найшвидшим темпом з 2012 року, коли сильна посуха обмежила виробництво.

Джефф О’Коннор, який займається вирощуванням кукурудзи та сої на околицях Канкакі, штат Іллінойс, каже, що за останній місяць у його працівників було лише кілька піввихідних днів для відпочинку у зв’язку із швидким збиранням урожаю.

“Мої люди та техніка хотіли б відпочити”, – сказав він.

У міру того, як збирання сої закінчується, фермери переходять до збирання кукурудзи, яка зазвичай дає втричі більше зерна з одного акра, ніж соєві боби. На деяких елеваторах Середнього Заходу потік кукурудзи з полів заповнив сховища, що призвело до довгих черг із вантажівок, які чекають на вивантаження.

У Шелл Рок, штат Айова, виробник етанолу POET складає кукурудзу на землі, сказав місцевий фермер Калеб Хамер, додавши, що він звалив частину свого врожаю в купу, яка, схоже, вміщала 1,5 мільйона бушелів.

«Ми збираємо врожай надто швидко для нашої інфраструктури зберігання. Це найбільша проблема», – сказав Чад Хендерсон, засновник компанії Prime Agricultural Consultants, розташованої у Вісконсіні.

Швидке збирання врожаю та локальні проблеми зі зберіганням змушують фермерів розглядати можливість продажу деяких культур за меншу суму, ніж коштувало їх виробництво. Однак, ф’ючерсні ціни на кукурудзу сигналізують про те, що їм слід притримати зерно на кілька місяців, якщо це можливо.

На торговій біржі Чикаго еталонні грудневі ф’ючерси на кукурудзу торгувалися з дисконтом приблизно в 22 центи по відношенню до травневого контракту 2025 року. Це означає, що фермери можуть заробити 22 центи за бушель, продавши свою кукурудзу з відстрочкою постачання у травні.

Проте, за словами економіста CoBank Таннера Емке, фермерам не варто зберігати врожай, не бронюючи продажу, і ризикувати глибшим спадом на ринку.

Кріс Гіббс, який вирощує кукурудзу та сою в Огайо, сказав, що вперше за 48 років ведення сільського господарства він не укладав жодних попередніх угод із продажу свого осіннього врожаю.

“Мій маркетинговий план полягає в тому, щоб не висуватись і чекати, поки представиться можливість, а це дуже поганий план”, – сказав Гіббс.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!