Швеція розширює можливості експорту зерна

Джерело:  Feedlot

1 березня шведський сільськогосподарський кооператив Lantmannen оголосив про плани будівництва нового зерносховища в Уддеваллі (Швеція). Це найбільший такий проект для компанії за останні майже 40 років.

Роботи за проектом вартістю 500 мільйонів шведських крон (48,2 мільйона доларів) розпочнуться навесні цього року, а будівництво об’єкта, що включає нові бункери для прийому, сушіння та зберігання зерна, а також обладнання для обробки, планується завершити до 2026 року, йдеться у повідомленні. компанії. Зерносховище складатиметься з 21 силосу з двома сушарками з передбачуваним обігом до 100 000 тонн зерна на рік.

“Досвід та фінансові можливості Lantmännen дозволяють здійснювати такі значні інвестиції у шведське сільське господарство та виробництво продуктів харчування”, – сказав Магнус Кагевік, президент та головний виконавчий директор Lantmännen. “Водночас інвестиції можуть стати ключовим компонентом як у забезпеченні продовольчої безпеки Швеції, так і розширенні можливостей експорту шведського зерна”.

Компанія Lantmännen підписала угоду з постачальником обладнання для зберігання та обробки зерна Tornum, який має місцеве коріння та великий досвід інвестицій у зернові підприємства як у Швеції, так і за її межами.

“Висока приймальна та сушильна потужність нового заводу гарантує фермерам західної частини Швеції ефективну доставку зерна під час та після збирання врожаю”, – сказала Елізабет Рінгдал, виконавчий віце-президент сільськогосподарського сектору Lantmännen. “Наше нове підприємство розташоване в привабливому портовому місці, де доступ до глибоководного порту забезпечує умови для навантаження суден вантажопідйомністю 30 000 тонн. Це означає зниження вартості фрахту та можливість добиратися, наприклад, до США та Північної Африки, де ціни вищі, ніж у тих місцях , куди дістаються невеликі судна, а це означає зростання доходів фермерів”.

Компанія Lantmännen працює більш ніж у 20 країнах, а її річний валовий дохід становить близько 65 млрд. шведських крон (6,2 млрд. доларів США).

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!