Щоб вступити до ЄС Україні можливо доведеться пожертвувати агросектором – POLITICO

Джерело:  AgroPolit
ЄС

Якщо Україна хоче приєднатися до Євросоюзу, їй, можливо, доведеться «заморозити» власний аграрний сектор. Про це повідомляє POLITICO.

Коли українські фермери дивляться на післявоєнне майбутнє, вони бачать себе частиною ЄС, вільно продаючи товари на єдиному ринку, але цього не станеться, якщо такі країни, як Польща, досягнуть своєї мети.

Сусіди України з Євросоюзу обмежують масовий експорт агропродукції, такої як кукурудза, м’ясо птиці та цукор. В ЄС ухвалили посилення обмежень в рамках тимчасової лібералізації торгівлі. Їх погодили після тижнів суперечок 27 країн-членів ЄС.

Депутат Європарламенту від Польщі Анджей Галіцький заявив, що обмеження потрібні, щоб виправити «нерівність» у торговому балансі між Україною та ЄС. Офіційні особи України назвали нові обмеження безпідставними.

Факти свідчать на користь позиції України. Її продукція користується великим попитом у харчовій промисловості ЄС, тоді як європейські фермери, які забезпечують незначну частку економіки є єдиною групою, яка вимагає обмежень. Крім того, немає жодних доказів того, що фермери ЄС страждають від конкуренції з боку України.

Обмеження підкреслюють іронію того, що країни Євросоюзу перешкоджають українському експорту, водночас закликаючи Україну наблизитися до ЄС.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!