Ще два судна з пшеницею, що прямували до Єгипту, затримуються в рф

Джерело:  Reuters
Новороссийск зерновой терминал

Два судна з пшеницею, закупленою GASC (Генеральним управлінням з постачання сировинних товарів), затримуються в росії, повідомили Reuters два джерела, обізнані з цим питанням, на тлі суперечки, яка спричинила інші затримки в минулому місяці.

Судна Wadi Tiba і Edfu, завантажені приблизно 60 000 метричних тонн пшениці, закупленої GASC, застрягли в російських портах на кілька тижнів, повідомили джерела.

Одне з джерел повідомило Reuters, що кораблі затримуються, незважаючи на те, що були перевірені і схвалені до відправки єгипетською службою сільськогосподарського карантину.

Джерело додало, що міністерства постачання і закордонних справ Єгипту надіслали скарги на затримки.

Суперечка між російським трейдером РИФ, який постачав пшеницю GASC через агента Grainflower, і федеральними органами влади призвела до затримок у відвантаженні сотень тисяч тонн зерна імпортерам, повідомив Reuters минулого місяця власник ТД РИФ Петро Ходикін.

Два інших судна, що прямували до GASC, також зіткнулися з затримками в березні і квітні, але згодом були відправлені і отримали фітосанітарні сертифікати від російської влади.

Єгипет є одним з найбільших світових імпортерів пшениці і використовує ці закупівлі для виробництва субсидованого хліба – політично чутливого продукту, доступного для десятків мільйонів єгиптян.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!