Сезон переробки цукрових буряків для аграріїв був кращим, ніж для підприємств

буряк

Сезон бурякопереробки для сільгоспвиробників був на порядок кращий, ніж для підприємства, однак, волинські фермери диверсифікують виробництво аби не бути в «мінусі».

Про це розповів Василь Муха, директор «Гнідавського цукрового заводу», передає прес-служба компанії. «В свою чергу, ми маємо надію, що ті господарства, які працюють з нами багато років привозитимуть цукровий буряк і надалі, а посіви буряка в сезоні 2022 року тільки збільшуватимуться. „Гнідавський цукровий завод“ готовий переробити увесь цукровий буряк, який привезуть на підприємство», — повідомляє Муха.

Зазначимо, що усього минулоріч на Волині засіяли близько 8 тисяч гектарів буряків. До слова, років 30 тому сіяли більше 30 тис. гектарів. А ціна на цукор нині – близько 24 грн/кг.

Цікаво, що собівартість для виробника — не сильно відрізняється. Важливий чинник, що вдарив по заводах — ціна на газ. «Буряк гарна культура, просто його відвикли вирощувати, але рентабельність для господарств є велика, вона не може навіть порівнюватися з зерновими», — підсумував директор.

Нагадаємо, ціна на цукор у 2022 році може зрости на понад 20%.

 

Agravery.com

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!