Середня ціна сільськогосподарської землі зросла до 42 тис. грн/га

земля

На ринку земель сільськогосподарського призначення з липня 2023 року спостерігається стійка тенденція до зростання кількості угод купівлі-продажу.

Як говориться у повідомленні «USAID Агро» у Telegram, найбільший попит мають колишні підмораторні землі — для товарного сільгоспвиробництва та особистого селянського господарства.

«У І кварталі 2024 року було укладено 25,7 тис. угод купівлі-продажу ділянок сільськогосподарського призначення сукупним обсягом 58,8 тис. га. Це на 7% перевищує показники IV кварталу 2023 року, в якому була зафіксована рекордна кількість угод купівлі-продажу сільгоспземель за весь час після початку повномасштабного вторгнення», — уточнили в організації.

За результатами перших трьох місяців цього року середньозважена ціна гектара сільськогосподарської землі збільшилась на 11,2%. Якщо в IV кварталі минулого року вона становила 37,7 тис. грн, то у I кварталі 2024 року зросла до 42,0 тис. грн/га. Таким чином, капіталізація ринку сільгоспземель від початку поточного року зросла на 202,5 млрд грн, додали в «USAID Агро».

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!