Сектор біопалива витісняє бразильську соєву олію з експортного ринку

Джерело:  Oilword
соевое масло

Переробники та трейдери в Бразилії викуповують позиції соєвої олії на експортному ринку, щоб продавати фізичний продукт на внутрішньому ринку, ціна за фунт якого на 2-5 центів вища за рівень експортного паритету, повідомили Fastmarkets джерела на ринку.

Місцевий попит на біодизельне паливо призводить до того, що внутрішні покупці в Бразилії витісняють із експортного ринку соєву олію, на частку якої у 2023 році припадало 69% бразильської біодизельної сировини.

“Попит на біодизельне паливо високий, а ціни на внутрішньому ринку значно перевищують [рівні експортного паритету]”, – сказав Fastmarkets Едуардо Ванін, провідний аналітик Agrinvest.

“Дистриб’ютори палива повинні забезпечити не менше 80% постачання біопалива в період з травня по червень”, – додав аналітик у звіті Agrinvest.

У березні Бразилія підвищила вимоги щодо обов’язкового додавання біодизеля до дизельної суміші з 12% (B12) до 14% (B14).

Крім того, у березні Палата депутатів Бразилії схвалила та направила до Сенату для схвалення законопроект, який передбачає збільшення частки біодизельного палива на наступні роки – починаючи з 15% у 2025 році та збільшуючись на 1 процентний пункт на рік до досягнення 20% у 2030 році.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!