Румунський порт Констанца нарощує обсяги перевалки

Джерело:  Порти України
Констанца

Найбільший румунський морський порт Констанца у першому півріччі 2023 року збільшив вантажообіг проти аналогічного періоду минулого року на 8,8%, або на 3,3 млн т, — до 40,9 млн т. Про це свідчать дані адміністрації порту.

Зауважується, що адміністрація поки не оприлюднила розширені результати роботи порту у першому півріччі.

Порт Констанца у першому кварталі 2023 року збільшив вантажообіг проти аналогічного періоду минулого року на 9% — до понад 19 млн т. Зокрема, перевалка зернових зросла на 13% — до 6,6 млн т, у тому числі було перевантажено 3,33 млн т українського зерна.

У 2022 році, після початку повномасштабного вторгнення РФ і переорієнтації українського експортно-імпортного трафіка, порт Констанца обробив 11,85 млн т українських вантажів, у тому числі — 8,6 млн т українського зерна.

Крім зернових, порт перевантажував українську залізорудну сировину, контейнери тощо. Обробку українського вантажопотоку в порту здійснюють декілька стивідорних компаній, зокрема Comvex і TTS.

Обробка українського вантажопотоку дала змогу порту Констанца у 2022 році досягти рекордного вантажообігу, збільшивши показник порівняно з 2021 роком на 12% — до 75,5 млн т.

Як повідомлялося раніше, потужності для українського зерна в порту Констанца будуть доступні до середини серпня.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!