Рух на КПП “Шегині” повністю заблокований, – Держприкодонслужба

Джерело:  РБК Україна
Шегені

Польські фермери повністю заблокували КПП “Шегині” – не пропускають фури ні на в’їзд, ні на виїзд з України. Частково перекритий і “Ягодин”. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

“Ситуація за останні дні фактично не змінювалася, але сьогодні маємо певну зміну по напрямку пункту пропуску “Шегині”. Бо о 13:00, як повідомила нам польська сторона, польські фермери відмовилися пропускати будь-яку вантажівку яка слідує чи то в бік України, чи в бік Польщі. Хоч і до цього на цьому напрямку відмічався такий критичний мінімум перетину кордону вантажівками”, – розповів він.

До прикладу, як зазначив Демченко, за минулу добу цей напрямок перетнули тільки 47 вантажних транспортних засобів в обох напрямках.

“А після 13:00 й зараз ми фіксуємо по нашому пункту пропуску безпосередньо, що вантажівки не рухаються ні з Польщі, ні в Польщу. Польська сторона не приймає вантажні транспортні засоби до себе з України”, – констатував спікер.

Також, як каже представник ДПСУ, суттєве зниження кількості перетинів кордону вантажівками залишається і по напрямку пункту пропуску “Ягодин”.

“За минулу добу тут перетнуло кордон 111 вантажівок які слідували з Польщі в Україну. Як і раніше польські фермери не пропускають тут жодної вантажівки, яка слідує з України в Польщу. За останні дні це “нульові” показники перетину кордону в бік Польщі на цьому напрямку”, – додав він. 

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!