Розробник рішень для точного землеробства побудував пелетний завод

Джерело:  AgroPortal.ua
пелети

Компанія Frendt («Френдт»), яка працює у галузі точного землеробства, завдяки державному гранту збудувала пелетний завод. Про це говориться у повідомленні Міністерства економіки України.

«Це додатковий напрям для компанії, де є поєднання агроенергетики з відновлюваними джерелами енергії. Культури, які ростуть на полях, переробляємо. Так ми не шкодимо природі — і землі працюють, і маємо власне виробництво», — пояснює власник Frendt Віталій Шуберанський.

Зазначаєтся, що завод вже виготовив більше 40 т пелет, а сировину (відходи деревини) також закуповують у лісгоспах.

Віталій Шуберанський пояснив, що будівництво заводу вирішило одразу кілька задач.

«Продаючи пелети, маємо притік грошей навіть узимку, коли фермери не купують товари та послуги. А ще — це створення робочих місць. Тут не було ніяких виробництв, люди працювали на власних підсобних господарствах, збирали ягоди і гриби у лісі. Ми адаптовуємо робочі місця і для людей з інвалідністю, індивідуально підходимо до кожної ситуації», — розповів він.

Для довідки: Frendt («Френдт») займається дообладнанням тракторів системами автоматичного керування, ремонтом агроелектроніки для сільськогосподарських машин тощо. Свій банк землі використовують як шоурум для фермерів. Власні напрацювання Frendt поєднує із досягненнями шведських та канадійських компаній, з якими співпрацює. Клієнтами компанії є топ-10 агрохолдингів України та близько 7000 невеликих фермерських господарств.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!