Розпочався прийом заявок від виробників для купівлі «соціального» газу

газ

Від сьогодні виробники харчових продуктів із суттєвою соціальною значимістю можуть подавати заявки для участі у торгах з продажу природного газу власного видобутку. Про це повідомила пресслужба Міністерства енергетики України.

Торги будуть проведені на Українській енергетичній біржі 17 січня о 15:00.

Наказом Міненерго затверджено персональний склад та положення про комітет з нагляду за біржовими торгами з продажу природного газу власного видобутку. «З метою організації та проведення торгів просимо виробників надати заявки за відповідною формою на електронну адресу сьогодні до 16:00. Після цього комітет з нагляду затвердить список виробників, допущених до торгів», – йдеться у повідомленні.

Кабінет міністрів 30 грудня 2021 року ухвалив постанову, згідно з якою 20% газу, видобутого приватними компаніями, вносяться до списку продукції, торгівля якими здійснюється виключно на організованих товарних ринках. Майданчиком для торгів визначено «Українську енергетичну біржу». Це розпорядження діє до 30 квітня 2022 року. В Мінекономіки повідомили, що у січні приватні газодобувники продадуть на біржі 80 млн куб. м газу.

12 січня Кабмін оприлюднив порядок торгів «соціальним» газом.

 

Kosatka.Media

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!