росіяни ріжуть виробничі потужності Чумак на металобрухт

Джерело:  Latifundist.com

Кримська «Олива Групп» не змогла відновити діяльність незаконно переданого їй в «тимчасове управління» підприємства «Чумак», яке розташоване в Каховці Херсонської області. У росіян немає необхідного програмного забезпечення, тому сучасне високотехнологічне обладнання підприємства окупанти поступово перетворюють на металобрухт. За фактом захоплення «Чумака» поліція відкрила кримінальне провадження.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

За словами мешканців Каховки, останні кілька місяців захоплене російськими загарбниками підприємство «Чумак» не працює. Його територію охороняють декілька озброєних військових, а з цехів лунають характерні звуки, які свідчать про демонтаж виробничих ліній.

«Окупанти дуже хотіли запустити виробництво на «Чумаку», однак так і не змогли. Для цього вони не мають необхідного програмного забезпечення, зокрема, SAP — загальної системи контролю за виробництвом і його якістю. Також вони не змогли підібрати персонал, який зміг би справитися з виробничими лініями. У окупантів просто не знайшлося людей, які могли б випускати кетчупи на нашому обладнанні. Крім того, для запуску ліній, яке перебували в простої більше ніж півроку, потрібен код від заводу-виробника. Звісно, що незрозумілим особам, які називають себе новими «господарями» компанії «Чумак», виробник ліній ніколи не надасть необхідних даних», — на умовах анонімності розповіли співробітники «Чумак».

За їхніми словами, запустити вкрадені виробничі лінії підприємства росіяни не зможуть. Єдине, на що вони здатні його використати — на металобрухт або запчастини. Не допоможе їм і вкрадена документація, пов’язана з рецептурою компанії.

Джерела ЦЖР також розповіли, що розграбуванням компанії «Чумак» займаються самі окупанти, оскільки її співробітники відмовилися брати в цьому участь.

«Частину транспорту підприємства окупанти віддали російським військовим, а комп’ютерну техніку і залишки томатної пасти вивезли в невідомому напрямку ще наприкінці 2022 року», – повідомляють джерела ЦЖР.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!