росія знайшла альтернативу аміакопроводу Тольятті-Одеса

Джерело:  Latifundist.com
газ

«Уралхім», найбільший російський виробник калію та аміачної селітри, очікує, що відкриття терміналу для експорту аміаку поблизу Чорного моря зробить трубопровід через Україну менш важливим. Про це пише Reuters.

Генеральний директор «Уралхіму» Дмитро Коняєв заявив Reuters, що заміною аміакопроводу Тольятті-Одеса може стати спеціалізований аміачний термінал, перший етап будівництва якого планується завершити на Таманському півострові на півдні росії до кінця 2023 року.

«Це може замінити ті обсяги перевалки аміаку, які раніше були передбачені… в Одесі. Але це також дасть російським виробникам… вікно у світ з точки зору поставок і торгівлі аміаком», — сказав Коняєв.

На першому етапі Таманський термінал міг би перевантажувати 1,5 млн т аміаку на рік, а до кінця 2025 року — 3,5 млн т аміаку та 1,5 млн т карбаміду.

Коняєв заявив, що Україна політизує переговори про можливе відкриття аміакопроводу до Одеси.

«Українська сторона змішує великий набір політичних умов з питанням відкриття аміакопроводу, комерційної операції», — сказав він.

російський експорт добрив у 2022 році впав на 10-15%, сказав Коняєв, тоді як обсяги експорту «Уралхіму», ймовірно, впали на чверть або навіть на третину.

Нагадаємо, росія не погоджує інспекції суден, які йдуть до Південного, бо не працює аміакопровід Тольятті-Одеса.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!