росія вкрала вже 400 тисяч тонн українського зерна

Джерело:  Укрінформ
зерно
Мародерство є частиною державної політики росії, яка вкрала на тимчасово зайнятих українських територіях вже близько 400 тис. тонн зерна і солдати якої грабують приватні будинки та крадуть навіть унітази.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк під час засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер.

“росія вкрала вже близько 400 тисяч тонн зерна з окупованих територій, особливо з Херсонської області. Тож чи варто зараз дивуватися російським солдатам, які грабують українські будинки і крадуть навіть унітази? Очевидно, що мародерство і руйнування є частиною державної політики росії”, – заявив Цимбалюк.

Він також додав, що паралельно росія блокує вантажі з українських портів, замінює маршрути судноплавства, методично знищує або викрадає сільськогосподарську техніку. Зокрема, у Рубіжному на Луганщині російські загарбники повністю знищили побудований у 2020 році елеваторний комплекс, який міг зберігати 30 тис. тонн зерна.

Очільник української місії в ОБСЄ також вказав на те, що експропріація росіянами врожаю у фермерів в Україні нагадує злочинну політику радянської влади, яка була відповідальною за масовий штучний голод в Україні 1921-1923 років, Голодомор 1932-1933 років і масовий штучний голодомор 1946-1947 років.

“росія йде по стопах сталіністів, крадучи зерно. Звичайно, багато хто вважав би повторення голоду чимось неймовірним у сучасній Європі. Проте сьогоднішня росія дотримується не лише найгірших сталінських традицій”, – заявив Цимбалюк.

На цьому тлі він також вказав на те, що росія вже глибоко погрузла у проголошенні нісенітниць, спрямованих на виправдання варварської агресії проти України. “Своїми нещодавніми антисемітськими випадами міністр лавров поставив під сумнів існування не лише української нації, а й Голокосту. лавров свідомо образив пам’ять мільйонів євреїв, які загинули від рук нацистів під час Другої світової війни”, – додав український дипломат.

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. російські військові розв’язали масовий терор на тимчасово зайнятих територіях, грабують і нищать все на своєму шляху. Було зафіксовано навіть факти викрадення унітазів з приватних будинків українців.

У відеозверненні за підсумком 58-го дня війни Президент України Володимир Зеленський, зокрема, прокоментував і масові випадки мародерства російськими військовими. Перефразовуючи фразу “Побачити Париж і померти”, він заявив, що мрія російських військових – “Вкрасти унітаз і померти”.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!