росія почне імпортувати яйця з Азербайджану та Туреччини через рекордне зростання цін

Джерело:  Цензор.НЕТ
яйця

росія вже до кінця поточного тижня почне імпортувати курячі яйця з Азербайджану, а згодом – і з Туреччини.

У мінсільгоспі рф сподіваються, це дозволить стримати зростання цін на яйця за кілька місяців до переобрання путіна президентом, повідомляє РБК.

Напередодні російський уряд обнулив мита на яйця з 1 січня до 30 червня 2024 року, він становив 15% від вартості продукції.

В уряді рф назвали це рішення оперативним заходом, щоб наситити внутрішній ринок на тлі зростання цін.

Попри намагання російської влади вирішити це питання адміністративним шляхом, ціни на яйця продовжують зростати, а у деяких регіонах почали обмежувати їх продаж в одні руки, зауважує Інтерфакс. За тиждень із 5 по 11 грудня яйця подорожчали ще на 4,6%, а з початку року – на 46,2%. Це найвищі темпи зростання на продовольчому ринку, навіть з урахуванням сезонного подорожчання плодоовочевої продукції.

Як повідомлялося, наприкінці жовтня російський президент володимир путін під час наради з урядом здивувався через те, що куряче м’ясо в росії з початку року подорожчало більше ніж на 27%. Він попросив пояснити це міністра сільського господарства дмитра патрушева, який брав участь у засіданні по відеозв’язку з селекційного центру з виведення курей.

“Те, що ви з нами з курника спілкуєтеся, це чудово, це пожвавлює нашу сьогоднішню роботу, зустріч із урядом, безумовно. Але чого курятина так подорожчала? М’ясо птиці у нас з початку року зросло більше ніж на 27%”, – здивувався путін.

Патрушев відповів, що російські виробники вже “відчули соціальну відповідальність” і почали знижувати ціни, проте путін заперечив, що постачальники просто “бізнесом займаються”, а уряд має “вчасно включати відомі механізми, зокрема й закупівлю імпорту у найближчих наших сусідів”. 

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!