росія обговорює з Казахстаном знижки на транзит свого зерна залізницею

Джерело:  ElDala
жд

Казахстан та росія обговорюють можливість застосування взаємних знижок на перевезення експортних вантажів залізницею. Про це повідомила пресслужба прем’єр-міністра Казахстану.

Казахстан зацікавлений у збільшенні поставок вугілля і руди у напряму Європи, тоді як рф вимагає найвигідніші умови на транзит зерна.

«Серік Жумангарин (заступник премʼєр-міністра Казахстану, — прим. ред.) запропонував російській стороні розглянути можливість застосування понижувального коефіцієнта за транзитним тарифом РЖД на перевезення вугілля та залізної руди в напрямку порту Вентспілс. Зі свого боку Казахстан готовий розглянути питання зниження коефіцієнта за тарифами КТЖ на перевезення російського зерна східною гілкою коридору Північ-Південь», — йдеться у повідомленні пресслужби.

Як пише видання,  високий транзитний тариф стримує постачання російського зерна до Середньої Азії. Якщо він буде знижений, це зменшить конкурентоспроможність казахстанської пшениці на традиційних для неї ринках збуту. росія і раніше зверталася до Казахстану з проханнями про зниження або скасування транзитного тарифу, проте влада Казахстану не йшла назустріч цим пропозиціям.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!