Росія має потенціал оновлення рекорду врожаю олійних. Справа за погодою

подсолнечник
UkrAgroConsult

Автори статей:

Згідно з попередніми даними, у 2021 році Росія зібрала рекордний урожай олійних культур – понад 24 млн тонн за максимальної площі сівби 16,6 млн га.

Позитивним моментом став сприятливий рік та зростання врожайності, а також розширення площ під іншими, менш традиційними олійними культурами.

Незважаючи на зростання врожаю, в поточному сезоні в Росії продовжено дію мита на експорт за межі ЄАЕС олійної сировини (соняшник – 50%, ріпак – 30%, соя – 20%), яка була застосована минулого сезону для стримування зростання цін на внутрішньому ринку . З цією ж метою у 2021/22 МР діє механізм демпферного мита при експорті олії.

Щодо перспектив на 2022/23 МР, інтерес до вирощування олійних культур у 2022 році традиційно буде підтриманий, їхньою рентабельністю.

Однак площа сівби соняшника може дещо скоротитися, враховуючи, що існують всі передумови для хорошого перезимування зернових культур.

Проте, причинами зростання виробництва олійних стануть розширення площ під соєю, ріпаком та льоном за сприятливих погодних умов.

Повна версія статті доступна передплатникам аналітичного звіту «ОЛІЯ ПРИЧОРНОМОР’Я» від УкрАгроКонсалт.

Ви можете отримати зразок звіту та оформити передплату тут.

Будьте впевнені у своїй бізнес-стратегії з професійною аналітикою та прогнозами агро ринку України та Чорноморського регіону.

 

УкрАгроКонсалт

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!